Liderii coaliţiei PSD-ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au avut, joi discuţii la Parlament pe marginea Legii offshore. Acestea au fost reluate, vineri, însă după patru ore coaliţia de guvernare nu a ajuns la un consens în legătură cu proiectul Legii care stabileşte modul de exploatare a gazelor din Marea Neagră.
La întâlnirea de vineri au participat şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici şi deputaţii ALDE, Varujan Vosganian şi Andrei Gerea şi secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu.
Întrevederea de luni a liderilor partidelor coaliţiei de guvernare, va fi urmată de întâlniri cu liderii grupurilor parlamentare dar şi cu reprezentanţii Asociaţiilor Concesionarilor Exploatărilor Maritime, pentru a ajunge la o variantă finală.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că e puţin probabil ca dezbaterea în Comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor asupra modificării Legii offshore să nu mai aibă loc săptămâna care urmează, în contextul în care şeful forului legislativ, Iulian Iancu, în contextul în care acesta are probleme cardiace care au necesitat spitalizare.
"Da, s-a ajuns la un consens, în sensul că trebuie să se uite mai atent pe cifre şi eu cred că toţi liderii de grupuri din Parlament trebuie să se uite mai atent pe cifre şi comisia trebuie să aibă loc cu toate revizuirile în sală, să fie transmisă live şi toţi românii să vadă de fapt despre ce e vorba", a spus Dragnea, sâmbătă, după ce a votat la referendumul pentru familie.
Referitor la întâlnirile de joi şi vineri din Parlament, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, sâmbătă pe Facebook, că, deşi discuţia pe Legea offshore a fost "pe alocuri tensionată", aceasta a fost consistentă şi utilă. Acesta a prezentat şi propunerile sale la actul normativ.
Ce vrea să facă Dragnea cu OUG 6 /2016
O altă temă care va fi abordată de liderii coaliţiei PSD-ALDE împreună cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, luni la Parlament, va fi OUG 6 din 2016, au spus, pentru MEDIAFAX, sursele politice. Discuţiile vor viza clarificarea propunerilor pe care le va face ministrul Justiţiei cu privire la OUG 6, au adăugat sursele citate.
Liviu Dragnea a afirmat, sâmbătă, în legătură cu Ordonanţa de urgenţă cu nr. 6 din 2016, care a stat la baza protocolului încheiat în acelaşi an între Parchetul General şi SRI, că susţine respingerea acestei OUG şi că deputaţii trebuie să îşi asume "care sunt articolele ce trebuie introduse în Ordonanţa 6 şi să o trimită la votul final". În prezent ordonanţa se află în comisia parlamentară cu raport de respingere.
"Deputaţii trebuie să vină cu amendamente legat de OUG 6. I-am rugat şi pe domnul Toader şi pe cei din comisia juridică care ar fi calea de urmat pentru OUG 6 şi să vină cu propuneri", a declarat Dragnea, sâmbătă după votul la referendum.
De asemenea, liderul social-democrat a precizat că relaţia cu Tudorel Toader, este una bună în sensul că "eu îl rog şi el ascultă".