Compania nu a oferit detalii cu privire la identitatea celor doi turiști spațiali, însă a menționat că aceștia au făcut deja un "depozit semnificativ" și vor parcurge teste medicale și de rezistență la efort pentru a se stabili dacă vor putea face față călătoriei.
"Ca și astronauții Apollo de dinaintea lor, aceste persoane vor călători în spațiu purtând cu ei speranțele și visele umanității, conduși de spiritul universal uman al explorării", se arată în comunicatul SpaceX.
Ultimii oameni care au zburat către Lună au luat parte la misiunea Apollo 17, în 1972.
SpaceX nu are în plan aterizarea pe Lună, ci orbitarea în jurul satelitului natural al Pământului.
Statele Unite, Japonia, Rusia și China au în vedere realizarea, în anii următori, a unor misiuni către Lună cu oameni la bord, NASA vizând un astfel de zbor în jurul satelitului natural al Terrei ca parte a pregătirii pentru o eventuală călătorie spre Marte.
Într-un comunicat transmis separat, NASA a elogiat SpaceX pentru că "țintește mai sus" descriind relația cu această companie drept un "parteneriat industrial". "Vom lucra îndeaproape cu SpaceX pentru a ne asigura că se achită în siguranță de obligațiile contractuale în vederea readucerii pe pământ american a astronauților lansați în spațiu", se arată în document. "De mai bine de un deceniu, NASA a investit în industria privată pentru a dezvolta capabilitățile necesare astfel încât cetățenii americani și inovațiile comerciale să propulseze viitorul umanității în spațiu", mai scrie agenția în comunicat, potrivit sursei citate.
Nu se cunoaște cât va investi NASA în noul proiect.
Zborul SpaceX va utiliza capsula sa Dragon, dezvoltată pentru NASA în vederea transportării echipajului uman pe Stația Spațială Internațională (ISS), ca parte a dorinței agenției spațiale americane de a încuraja zborul spațial privat după retragerea flotei sale de navete spațiale.