,,Am doar lucruri frumoase de spus despre acest om despre dispariţia căruia am aflat miercuri seara. A fost un şoc. Regret că va trebui să vorbesc la trecut despre el. Era un om foarte bine pregătit, nu doar în domeniul muzical. Era multilateral dezvoltat. Era, spre exemplu, foarte bun la literatură, scria şi poezii. L-am văzut acompaniindu-şi soţia la o serată de bijuterii muzicale. Este o mare pierdere pentru breasla noastră’”, a declarat fostul decan al Facultăţii de Arte din Oradea, prof. Agneta Marcu pentru Bihon.ro.
Apropiaţii dirijorului spun că acesta ar fi suferit o serie de dezamăgiri pe plan personal iscate de moartea mamei sale și de procesul de divorț pe care îl avea cu soția sa, şi ea cadru didactic al Facultăţii de Arte din Oradea.
Nici pe plan profesional lucrurile nu erau roz pentru dirijorul clujean care risca să-și piardă locul de muncă datorită lipsei doctoratului în Muzică. De asemenea, Tudor Ciupeiu urma să fie cercetat de o comisie disciplinară pe fondul mai multor absențe nemotivate de la cursuri.
Născut la Cluj Napoca, Tudor Vasile Ciupeiu, și-a început cariera didactică, încă din primul an de masterat, ocupând postul de dirijor al clasei de orchestră a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii din Oradea. Arie didactică ce s-a extins la scurt timp prin adăugarea claselor muzică de cameră, operă şi pian.
De-a lungul timpului a colaborat cu soliști de renume precum: Daniel Podlovski (România), Daniela Gililov (Austria), Paul Sârbu (concert-maestru al Filarmonicii de Stat Transilvania), Ingrid Vermeulen (Olanda), Zoltán Réman, Dumitru Cernei, Andrei Constantin.
Universitatea Oradea a arborat, joi, steagul negru.