Dovleceii se găsesc din belșug în piețe și sunt ieftini, sănătoși și îi poți prepară în multe variante, toate prietene cu silueta ta.
Cunoscuți și sub denumirea de zucchini, dovleceii tineri conțin cantități considerabile de apa, fibre alimentare care îți potolesc rapid foamea, te ajută să ai energie, susțin metabolismul și previn sau tratează tulburările digestive, cum ar fi constipația.
Dovleceii au un aport caloric foarte mic, mai exact 15 calorii la 100 de grame. Dincolo de calorii, dovleceii furnizează organismul multe alte substanțe fantastice: vitamină A, vitamine din complexul B (B1, B2, acid folic), vitamină C, potasiu, magneziu, calciu și fosfor, scrie ele.ro.
Cum ții dieta cu dovlecei
Poți consumă dovleceii în stare crudă, în salate prospete și revigorante, la grătar sau fripți ușor în tigaie cu puțin ulei de măsline, sare, piper și usturoi. Supă de dovlecei este și ea un preparat delicios, sățios și benefic pentru siluetă ta, iar dacă faci un sos simplu din dovlecei, roșii și busuioc, poți servi chiar și o porție de paște integrale în cadrul dietei.
În principiu, cu cât gătești mai puțin și mai simplu dovleceii, cu atât obții mai multe vitamine, minerale și substanțe nutritive.
Totuși, pe perioadă dietei nu te repezi să mănânci dovlecei pane, trecuți prin făină și ou. Chiar dacă sunt foarte buni la gust, își pierd proprietățile nutriționale și îți furnizează mai multe calorii.
Dovleceii nu pot fi consumați singuri în dietă decât pe o perioadă scurtă de timp - maximum 7 zile, pentru a nu apărea carențe de minerale și alte substanțe nutritive în organism.
Pe parcursul celor 7 zile de dietă redu cât poți de mult consumul de carbohidrați rafinați, adică pâine albă, orez alb, paște obișnuite, sucuri carbogazose și dulciuri, printre altele.
În schimb, consumă cât mai multe legume și fructe și respectă cele 3 meșe principale ale zilei, și cei 2 l de apa.