„Am 28 de ani experianță în avocatură și am câștigat enorm de multe procese. 98% de procese câștigate, ceea ce pentru un avocat înseamnă extrem de mult. Încep atacurile din partea celor care se află în spatele OMV.
Trebuie raportat la legislația din acel moment. Nimeni nu mai poate fi tras la răspundere conform codului penal. Contractul nu a fost realizat de un singur om. Este o echipă de cel puțin 10 avocați.
Dacă se produc prejdicii pentru una dintre părți se pune problema înșelăciunii. Noi avem de-a face cu un contract cu statul român care stat nu apare în contract.
Acolo trebuiau să existe niște aprobări, aport al Ministerului Justiției. Năstase a menționat atunci că cine va conduce Petrom va conduce și politica din România, ceea ce s-a adeverit.
Eu, una, am făcut expresia: subminare economică.
Mai e o șansă și nu știu de ce nu o face Camera Deputaților. Am studiat foarte bine tot acest caz, am făcut interpelări și am primit răspunsuri interesante. Ele trimit direct către Parchetul General și mă întreb de ce doamna Scutea nu a făcut nimic.
Legea 55/2004 am avut inițiativă legislativă de abrogare a acesteia, este unul dintre pașii pe care trebuie să-i facem pentru revenirea Petrom în posesia statului român.
Concluzia: cred că la acel moment conducerea României a fost sub imperiul unui șantaj. Cine a făcut acest contract l-a făcut cu pistolul la tâmplă”, a spus Diana Șoșoacă.