"Am pierdut și o prietenă care a făcut trei cancere după vaccin. O personalitate, care s-a dus. Vaccinul ăsta nu e sigur. E posibil ca vaccinul ăsta să fi făcut foarte mult rău, că nu putem fi siguri. Numărul celor cu efecte secundare este uriaș. În Germania e o clinică ce adună efectele secundare. Programările sunt pline vreme de opt luni. Numărul de efecte secundare e uriaș", a spus Monica Pop în cadrul unui interviu.
Fostul ministru Marius Budăi aruncă bomba. Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare?
De altfel, speculațiile cu privire la posibilele efecte adverse ale vaccinului au fost parțial confirmate de cel mai amplu studiu, publicat recent. Studiul, realizat pe 99 de milioane de oameni și care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19 aduce în atenție posibile conexiuni între administrarea acestora și creșteri ale unor afecțiuni neurologice, sangvine și cardiace.
Acest studiu de referință, citat de Bloomberg, a analizat datele a milioane de oameni vaccinați în întreaga lume, iar rezultatele sale oferă noi perspective cu privire la posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19 pe termen lung.
Evenimentele rare - identificate la începutul pandemiei - au inclus un risc mai mare de inflamație legată de inimă după injecțiile de ARNm făcute de Pfizer Inc., BioNTech SE și Moderna Inc. și un risc crescut de apariție a unui tip de cheag de sânge în creier după imunizarea cu vaccinuri precum cel dezvoltat de Universitatea din Oxford și realizat de AstraZeneca Plc.
Declarație șocantă a criminalului de la Grădina Botanică: „Nu suport să văd oameni fericiți”
De asemenea, vaccinul a fost legat de un risc crescut de sindrom Guillain-Barre. Aceasta e o tulburare neurologică în care sistemul imunitar atacă în mod eronat sistemul nervos periferic.
Peste 13,5 miliarde de doze de vaccinuri Covid au fost administrate la nivel global în ultimii trei ani. O parte dintre persoanele imunizate au fost însă afectate de seruri. În ultimii ani au existat numeroase dezbateri despre efectele neștiute ale acestor vacinuri.
Noua cercetare, realizată de Global Vaccine Data Network, a fost publicată în jurnalul Vaccine săptămâna trecută.
Cercetarea a căutat 13 afecțiuni medicale pe care grupul le-a considerat „evenimente adverse de interes special" în rândul a 99 de milioane de persoane vaccinate din opt țări. Scopul a fost de a identifica dacă există mai multe cazuri decât în mod normal după vaccinarea Covid-19. Utilizarea datelor agregate a crescut posibilitatea de a identifica semnale rare de siguranță care ar fi putut fi ratate atunci când se analizează doar populațiile mai mici.