Astăzi, în urma controalelor ANPC, unele cluburi au fost închise. Treptat, abonații au fost informați prin mesaje și telefoane că nu mai au acces la club pentru antrenamentele lor, deoarece acesta a fost închis pe termen nedeterminat.
„Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19 puncte de lucru aparținând operatorului economic World Class România SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.
În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment, următoarele sancțiuni:
- amenzi contravenționale în valoare de 116.500 lei;
- 1 avertisment;
- oprirea temporară de la comercializare a unor suplimentele alimentare și produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 lei;
- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 7 locații;
- propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru 3 dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Str Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2 și Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.
” A face sport nu ar trebui să implice și riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: “Îl spălăm sau facem altul?”
În momentul în care te hotărăști să deschizi noi locații, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină!
Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câștigat un campionat: cel al disprețului față de consumator!” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Principalele abateri constatate de echipele de control au fost:
- utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română și mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de mușchi;
- comercializarea unor suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare;
- folosirea unei saune saline fără buton de panică;
- utiizarea unor scări instabile de acces în piscină;
condiții igienico-sanitare deficitare: pereți și tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilație al aerului în incintă, cu acumulări de praf, prezența mucegaiului la îmbinarea dintre perete și pavinent în cabinele de duș, existența unor capetele de dus prezentau acumulări mari de calcar, existența, pe terase, a unor pereți neigienizati și care prezentau infiltratii, cabluri și profilează metalice expuse, precum și canapele ce prezentau rupturi ale materialului;
- existența unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuțite);
- comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană;
- lipsa informațiilor privind modul de utilizare al uscătoarelor de păr.
Verificările continuă și vom reveni cu amănunte după ce acestea se vor fi încheiat”, anunță ANPC printr-un comunicat.