Potrivit sursei citate, poluarea Dunării a fost observată din 24 decembrie 2013 și, în pofida acțiunilor de neutralizare și limitare a efectelor acesteia, nu a putut fi oprită, din care motiv lucrătorii SGA Mehedinți intervin în zonă cu substanțe biodegradabile, scrie Agerpres.
'În urma verificărilor s-a constatat că produsele chimice, se pare combustibil lichid ușor utilizat la termocentralele uzinale, provin de pe canalul de evacuare a apelor uzate al fabricii Forsev', a precizat Mură. În context, directorul Forserv, Emil Vamvu, a afirmat că deșeurile respective nu aparțin societății, aceasta încetându-și temporar activitatea din 20 decembrie 2013. 'Noi executăm lucrări de descoperire a canalului de pe care ajung în Dunăre produse chimice. Trebuie să depistăm sursa acestora și să dovedim autorităților de mediu și de gospodărire a apelor că nu suntem vinovați de incident', a spus Vamvu.
Reprezentantul Forsev a mai arătat că amenda aplicată de Garda de Mediu, de 200.000 de lei, nu se justifică și după finalizarea salubrizării și vidanjării canalului alte entități economice trebuie să fie sancționate.