Mormântul, cu o vechime de 3.500 de ani, o dimensiune de 450 de metri pătraţi şi optsprezece porţi de intrare, ar fi aparţinut unui nobil pe nume Shedsu-Djehuty.
Nobilul a fost maestrul regal al sigiliilor pentru vechii regi din Egiptul de Sus şi Egiptul de Jos, a declarat Mostafa Waziri, secretar general în cadrul Consiliului Suprem al Antichităţilor.
Lucrările de renovare ale mormântului au început la scurt timp după descoperire, în 2018, şi au adus la lumină o curte imensă, o podea din gresie colorată şi picturi murale ce înfăţişează diverse activităţi, precum construcţia de ambarcaţiuni sau vânătoare.
Pe malul vestic al Nilului se află celebra Valea Regilor unde faraonii şi nobilii din Noul Regat Egiptean au fost îngropaţi în morminte sculptate în piatră.
Cea de a XVIII-a dinastie a fost prima dintre dinastiile din Noul Regat.
Mormântul este cel mai recent dintr-o serie de descoperiri prezentate de Ministerul Antichităţilor din Egipt. Instituţia a precizat că numărul echipelor care se ocupă în prezent de lucrările de excavaţie a fost mărit, pe fondul creşterii siguranţei în Egipt în ultimii ani.
Egipt a încercat să atragă turiştii, o importantă sursă de venit, după ce numărul vizitatorilor a scăzut considerabil în urma revoluţiei din 2011.