Iar pe lângă cantitatea semnificativă de oxigen pe care o vor produce plantele din grădina de pe acoperiș, acestea vor oferi și sute de kilograme de legume și fructe care vor hrăni mii de oameni anual. De asemenea, conceptul este să fie dezvoltate acolo doar legume și plante organice, bio. În total, se vor planta peste 30 de specii diferite.
Suprafața grădinii se întinde pe 14.000 de metri pătrați și se va dezvolta în condiții optime cu ajutorul a 20 de grădinari. Iar după calculele, specialiștilor, proiectul ar urma să fie gata înainte de finele anului viitor.
În plus, cea mai mare grădină de acoperiș din lume are va avea și un scop educațional. Adică, va găzdui cursuri de grădinărit, iar oamenii vor putea învăța cum să-și dezvolte și ei proiecte similare, la scară mai mică, pe propriile acoperișuri. Mai mult, parizienii vor avea oportunitatea de a închiria zone de pe suprafața grădinii de acoperiș pentru a-și cultiva propriile fructe și legume.
Compania din spatele acstui proiect spectaculos este Agripolis, care a proiectat totul pornind de la o tehnică de grădinărit vertical. Vizavi de partea eco-bio a ecuației, ferma va fi lipsită de pesticide și va necesita foarte puțină apă. Astfel, specialiștii din cadrul companiei speră că prin această creație vor iniția un trend, ce se va reflecta pe toate acoperișurile.
„Fiecare dintre ele va contribui direct la hrănirea populației urbane, care astăzi reprezintă cea mai mare parte din populația lumii.", a explicat Pascal Hardy, fondatorul Agripolis.