În câțiva ani, călătoriile în cosmos ar putea deveni realiate pentru oricine își va permite posibilitatea de extindere a vacanțelor comerciale. De aceea foarte mulți investitori mizează pe dezvoltarea acestui domeniu.
De exemplu, afaceristul Dennis Tito a plătit 20 de milioane de dolari, în anul 2001, pentru a fi primul turist spațial, iar dorința i-a fost îndeplinită. El a fost dus Stația Spațială Internațională, unde a stat timp de opt zile, cu o capsulă rusească Soyuz.
De atunci, doar șase persoane, civili, au mai vizitat Stația Spațială, tot cu capsula Soyuz și bineînțeles, fiecare a plătit câte 20 de milioane de dolari.
Turismul spațial - o nouă modă pentru investitori
Alți afaceriști care cred în potențialul de extindere a călătoriilor comerciale la cele spațiale sunt Jeff Bezos și Elon Musk. În plus, aceștia promit că o călătorie în spațiu va fi mult mai accesibilă la bordul capsulelor lor.
„Compania Blue Origin dezvoltă un program foarte atractiv de turism spațial, oferă o călătorie în cosmos la prețul de doar 200.000 sau 300.000 de dolari. Mult redus, comparativ cu cât se plătea în urmă cu 17 ani", a declarat patronul companiei Jeff Bezos.
De asemenea și omul de afaceri Bezos îți promite o călătorie de trei-șase minute în spațiu pe parcursul căreia vei putea admira stelele de deasupra cerului, precum și rotunjimea Pământului, la un preț avantajos.
„Compania lucrează la racheta New Shepard din 2006. Azi, ea poate fi pilotată de șase astronauți (pentru că nu te trimite, ca turist, de capul tău în spațiu) și numai lansarea ei costă zeci de milioane de dolari. Însă, mai avem nevoie de 62 de milioane de dolari ca să lasăm racheta Falcon 9 și alte 90 de milioande de dolari pentru lansarea lui Falcon Heavy, o navă mai mare", a declarat Bezos.