Potrivit Business Insider, studiul cercetătorilor de la Maastricht arată că ambele sexe preferă o temperatura la suprafaţă pielii de circa 33 de grade Celsius, însă temperatura la care o femeie se simte confortabil este mai ridicată, 25 de grade Celsius, decât cea ideală pentru un bărbat, 22 de grade Celsius. Studiul arată că acest lucru s-ar datora faptului că metabolismul unei femei produce mai puţină căldură în comparaţie cu sexul opus. În medie, femeile au un corp mai mic, cu mai puţină masă musculară şi mai multe rezerve de grăsime, însă tocmai muşchii sunt cei care produc căldură, scrie Hotnews.ro.
Boris Kingma, biolog la Universitatea din Maastricht, a descoperit că ritmul metabolismului unei femei de dimensiune medie este mai mic decât standardul folosit pentru modelul din anii '60. Astfel, clădirile de birouri păstrează o temperatura prea mică pentru a fi confortabilă pentru angajate. "Modelul este, în principiu, unul minunat, bazat pe un echilibru între corp şi mediu", spune Kingma. Cercetătorul arată însă că femeile se simt cel mai adesea înfrigurate la temperaturile confortabile pentru sexul opus, arată Business Insider.
Business Insider susţine că un beneficiu, al fixării termostatului la o temperatura mai confortabilă pentru angajate, ar fi economisirea energiei electrice. Însă, Kigma susţine că pentru a stabili temperatura ideală dintr-o clădire de birouri trebuie să fie luaţi în considerare şi alţi factori, precum vârstă angajaţilor, greutatea lor şi tipul de muncă.
Descoperirile din studiu au fost testate şi de jurnaliştii de la Business Insider. Astfel, au fost chestionaţi cu privire la temperatura din birou cei 150 de angajaţi din sediul publicaţiei, dintre care 72 de bărbaţi şi 77 de femei. 58 de angajate au susţinut că este prea frig în clădire decât ar preferă, în schimb, doar 27 de bărbaţi consideră temperatura că fiind prea scăzută. O temperatura ideală a fost raportată de 30 de bărbaţi şi doar 13 femei.