Dăncilă se întâlnește la Bruxelles cu noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Monday, 19 August 2019, 18:24, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă se va afla marți, 20 august, la Bruxelles, unde se întâlnește cu noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Premierul Viorica Dăncilă se va afla marți, 20 august, la Bruxelles, unde se întâlnește cu noua șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Conform programului premierului Dăncilă, anunţat de Biroul de presă al Guvernului, întrevederea cu Ursula von der Leyen, viitorul preşedinte al Comisiei Europene are loc la ora locală 10.00.

Întâlnirea are loc la Comisia Europeană, Clădirea Charlemagne, Bruxelles.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis în urmă două săptămâni Comisiei Europene o scrisoare cu propunerile României pentru funcția de comisar european, și anume pe europarlamentarii PSD Dan Nica și Rovana Plumb.

Șefa PSD nu a venit luni la şedinţa Coaliţiei, pe care tot ea a programat-o. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, premierul a invocat motive medicale. Călin Popescu Tăriceanu şi ceilalţi lideri ai ALDE și PSD au discutat în absența ei, fără să ia însă și o decizie.

Din comunicările publice, de pe Facebook, cele două partide par să fi plecat cu concluzii diferite de la întâlnire.

Premierul Viorica Dancila a declarat duminică, în contextul vizitei presedintelui Klaus Iohannis la Casa Alba, programata pentru 20 august, ca ar fi fost benefic ca seful statului sa discute in prealabil cu Executivul, iar printre temele considerate importante ar fi energia, relatiile economice, apararea.

"Intotdeauna am fost adeptul consensului si trebuie sa fie o cooperare intre presedinte - Guvern - Parlament. Cred ca aceasta discutie dl presedinte trebuia sa o aiba si cu Guvernul, dar si cu Parlamentul. Este foarte important ca presedintele face aceasta vizita, dar mult mai importante sunt rezultatele, ce obtinem din aceasta vizita. Daca mergem doar sa facem fotografie, nu cred ca aduce beneficii Romaniei", a spus Viorica Dancila, la un post TV.

Dăncilă regretă că Iohannis nu s-a sfătuit cu ea înaintea vizitei în SUA: Dacă mergem doar la poză..

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ