UPDATE 14.00. Un seism de 3,1 grade s-a produs în Buzău, la ora 12.15. Seismul s-a produs la o adâncime de 142 km.
UPDATE 12.00: Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.
"Cutremurul s-a produs la ora 2.11, a avut o magnitudine de 5,3, adâncimea a fost de 91,6 kilometri, situat în zona seismogenă Vrancea, cutremure intermediare. Cutremurul nu a produs pagube, este considerat un cutremur de o magnitudine moderată, a fost resimţit la nivelul întregii zone estice şi sud-estice a României, inclusiv a ajuns până la Chişinău şi Cernăuţi precum şi în sud, în Bulgaria, în zona Varna-Burgas. A existat o singură replică de 2,7, la ora 2.48", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
UPDATE 8.00: Estimarea iniţială a Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a fost de 6 pe Richter. Ulterior s-a revizut la 5,6, iar ultima estimare a fost de 5,3.
Cutremurul de astăzi, cel mai puternic din ultimii ani
Estimarea inițială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6. Seismul a fost resimțit în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Craiova, potrivit site-ului earthquake-report.com. Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.
Cutremur România. Seismul de 5,3 grade a fost urmat de o replică - pot urma şi altele, mai mici
Site-urile de specialitate din străinătate scriu că ar fi avut magnitudinea de 6.1 grade. Cutremurul a avut loc la 100 de km adâncime, în la 49 de km vest de Focșani.
Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declarat pentru News.ro că până în acest moment nu au primit vreo solicitare de intervenţie.
Cutremur România. Primele imagini cu pagubele produse în centrul Iaşiului
De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.