Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, George Creţu, un bărbat din municipiul Buzău a sunat la 112 după cutremurul din noaptea de vineri spre sâmbătă şi a cerut sprijin medical.
Bărbatul a făcut un atac de panică în urma mişcării seismice.
Acesta a fost preluat de o ambulanţă SMURD şi a fost dus la Spitalul Judeţean Buzău, unde a primit îngrijiri medicale, ulterior fiind externat.
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă, a declarat că în urma seismului nu au fost primite apeluri de urgenţă de la cetăţeni, scrie News.ro.
Cutremurul s-a resimţit puternic în ambele judeţe, mai mulţi oameni reacţionând pe Facebook.
"Ne ameninţă din ce in ce mai mult. La etajul şase s-a simţit destul de rău. Cărţile din bibliotecă si-au găsit alt loc, florile din vază s-au răsturnat. Sperăm să nu fie răniţi. Acum iar îmi vin în cap cuvintele lui Mărmureanu că va urma un cutremur mare. Viaţa nu ne-o dă nimeni de două ori, de ce să nu mai dureze ?" a scris o persoană.
Totodată, altcineva a comentat că mai multe obiecte din casă s-au spart.
"Mi s-au spart două pahare... A început cu un vuiet foarte urât şi s-a terminat cu ţăndări".
Institutului de Fizică a Pământului (INFP), seismul a avut o magnitudine de 5,3 pe Richter şi s-a produs ora 2.11, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o adâncime de 90,6 kilometri.
O replică a seismului, de 2,7 pe Richter, s-a produs la ora 2,48, tot în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 76 de kilometri, mai arată INFP:
Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.
Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.
De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.