Dimineaţă şi seară vom mânca, pe stomacul gol, câte o salată obţinută din cinci ridichi de mărime medie, tăiate mărunt şi amestecate cu puţin ulei de măsline, oţet şi sare. Pentru un gust mai bun, putem adaugă în salată şi câteva fire de pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rând, pentru ca efectele sale să fie resimţite în profunzime.
Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomandă administrarea zilnică a 100 ml (jumătate de păhar) de suc de ridichi proaspăt, obţinut cu storcătorul electric centrifugal.
Ridichile conţin substanţe cu un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a feluritelor infecţii care afectează rinichii, vezică şi căile urinare. Apoi, aceste rădăcini au un efect diuretic intens, favorizând eliminarea apei din corp prin urinare, au o acţiune antiinflamatoare asupra rinichilor şi asupra prostatei.
Cură cu ridichi este în mod special indicată persoanelor care reţin apă în organism, care suferă de nefrită, pielo-nefrită ori cistită cronică. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, întrucât anumite principii active conţinute de ridichi favorizează mărunţirea calculilor urinări şi eliminarea lor.
Sursa: bzi.ro