Pentru a prepara cu succes acest ceai, trucul este acela de a fierbe efectiv rădăcina de ghimbir, nu doar de a o imersa în apa fierbinte și a o lăsa la "infuzat". Simpla scufundare a rădăcinii de ghimbir în apă fierbinte nu va face decât să rezulte o infuzie slab concentrată, cu o tentă ușoară de ghimbir. Însă, prin fierberea ghimbirului pentru câteva minute se extrage aromă și "esența" ghimbirului direct în apă, rezultând astfel un ceai puternic, aromat.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de chimen în fiecare zi
Bineînțeles că în funcție de preferințe ghimbirul se poate infuza și în apă fierbinte așa cum se prepară ceaiul. Puteţi adăuga oregano uscat și / sau frunze de rozmarin, care sunt, de asemenea, ambele cunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatorii și de susținere respiratorie. Ele nu sunt nicidecum un ingredient absolut necesar pentru ceaiul de ghimbir, dar în lunile reci de iarnă pot fi incluse, pentru a constitui împreună un stimulent suplimentar care să sprijine imunitatea.
Aşa se prepară corect ceaiul de ghimbir. Toată lumea face această mare greşeală
Ceaiul poate fi "inisat" cu miere de albine, care ajută la îndepărtarea gustului amărui (ceaiul va avea un gust amărui și mai pronunțat în cazul în care se include oregano și / sau rozmarin). În concluzie pentru a obține un ceai de ghimbir bun nu este nevoie decât de rădăcina proaspătă de ghimbir și apă plata. Alături de aceste două ingrediente esențiale în funcție de preferințe puteți adaugă un pic de lămâie și miere, sirop de arțar sau alt îndulcitor natural la alegere, scrie laboratorulnaturii.ro.