„- Dacă vrei să îți vindeci o boală adu-ți în mintea ta întotdeauna energia vindecării.
- Vi s-a întâmplat vreodată să vindecați vreo boală prin ceea ce spuneți mai devereme
- Da, și cea mai rea dintre ele a fost în 2003. Cati ani sunt de atunci? 20. Niciodată nu au trecut 20 de ani fără o recidivă dacă nu era vindecată
- Și nu ați mai avut recidivă?
- Nu, nici nu am. Vreți să vindecați o boală? Rețineți atât: Starea psihică are o chimie. Chimia aia te vindecă. Este ca și cum ai face injecție, ai lua un medicament. Ai medicamentul în tine. Asta se cheamă farmacia propriului tău corp. Dacă vreți să vă vindecați o boală scoateți din minte ideea de boală.
Alt lucru de reținut: Să mulțumești pentru că te-ai vindecat atunci când tu ești bolnav. Aparent e un paradox. Când ai mulțumit pentru că te-ai vindecat aduci în tine energia vindecării, nu energia bolii”, a spus profesorul Dulcan în cadrul unui interviu.
Studiu: Superbogații României se plâng că o duc greu
Dumitru Constantin Dulcan (n. 6 noiembrie 1938, Mârghia de Sus, Lunca Corbului, Argeș, România) este un medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică. Este cunoscut în special pentru lucrarea Inteligența materiei, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.
Autorul este medic militar specialist în neurologie, profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din București.
Cartea sa „Inteligența materiei” a fost distinsă în 1992, cu premiul Academiei Române pentru filozofie „Vasile Conta”.
În această carte, publicată în 1981, autorul încerca să arate că „știința deținea, deja”, dovezile existenței lui Dumnezeu, manifestat în toate formele vii.
Autorul susține că sistemul nervos nu este singura structură capabilă de a prelucra informație la nivelul organismelor vii și admite existența, la nivelul tuturor celulelor, a unei structuri care suplinește funcția sistemului nervos. Opiniile sale s-au alăturat celor ale unui cercetător ca Bruce Lipton, care bazându-se pe observații a postulat termenul de „inteligența celulelor”.