Deși organismul scapă în mod natural de toxine în fiecare zi, există perioade când este supraîncărcat și i-ar fi de folos un pic de ajutor. Când toxinele sunt în exces, îngreunează în primul rând funcționarea normală a organelor pregătite să scape de deșeuri – ficatul, rinichii, plămânii și pielea. Dacă acestea n-au cum să-și îndeplinească funcțiile, apare intoxicarea, care duce în timp la diferite probleme de sănătate. Cum alimentele sunt sursa principală de substanțe toxice, e important să operezi anumite schimbări în modul de a te hrăni și, în paralel, să aplici metode complementare, ca procesul de curățare să aibă o eficiență sporită.
La trezire
În acest sens, o cană cu apă caldă e un mod excelent de a începe ziua. Pentru un efect mai puternic, stoarce în ea puțină lămâie sau limetă și bea pe îndelete. Apa are efect diuretic deoarece obligă rinichii să lucreze, iar odată cu apa, se duc și toxinele. Ceaiurile diuretice ajută și ele la curățarea rinichilor și la refacerea tonusului general. Plantele cele mai eficiente pentru infuzii detoxifiante sunt păpădia, mesteacănul, măceșul, cireșul, coacăzele-negre, osul-iepurelui, crușinul, urzica.
Mănâncă disociat!
Regimul bazat pe consumul la aceeași masă al alimentelor care se digeră similar (au nevoie de aceleași sucuri digestive) a fost creat tocmai pentru persoanele cu afecțiuni digestive (indigestie cronică, enterită, colită, fermentație, balonare, flatulență) și s-a dovedit eficient în ameliorarea digestiei, însă nu trebuie folosit ca mod permanent de alimentație, pentru a preveni carențele, scrie femeia.ro.