Supa cremă de linte este un aliment bogat în vitamine și minerale. De asemenea, este la îndemâna oricui și se prepară extrem de simplu fiind foarte gustoasă.
Supa cremă de linte
Lintea este o legumă apreciată din punct de vedere culinar, cultivată se pare încă din epoca neolitică, iar mai apoi și de vechii egipteni, greci și romani, pe suprafețe întinse.
Această leguminoasă este foarte bogată în proteine ușor digerabile datorită fibrelor pe care le conține și este săracă în grăsimi. De asemenea, lintea este o sursă bogată de antioxidanți care apără organismul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi, responsabili de apariția anumitor tipuri de cancer sau de apariția bolilor cardiovasculare. Conține și foarte multe minerale dar și vitamine, mai ales pe cele din grupul B.
Are un gust foarte bun și este foarte hrănitoare. Poate constitui cu succes o masă de bază și este ideală în zilele de post.
Vă recomandăm o rețetă foarte gustoasă și hrănitoare de supă cremă de linte. Aceasta se prepară foarte ușor și repede.
Ingrediente:
- 300 grame de linte roșie;
- 1 ceapă mare;
- puțin ulei de măsline;
- un praf de mentă uscată;
- o lingură de pastă de tomate;
- sare și piper după gust.
Preparare:
Se toacă ceapa mărunt și se călește în uleiul de măsline. Când este călită puțin (să nu se lase până se rumenește), se adaugă lintea, care a fost spălată bine și strecurată. Apoi se călește foarte puțin și aceasta împreună cu ceapa, amestecând continuu. După aceea, adăugați apa peste linte, sarea și piperul și lăsați să fiarbă la foc mic și cu capacul acoperit. Când este pe jumătate fiartă puneți o lingură de pastă de tomate și un praf de mentă uscată, pentru aromă, apoi lăsați să fiarbă în continuare, până când va deveni cremă.
Dacă doriți ca supa să aibă o consistență mai fină, după ce se răcește puțin, puteți introduce blenderul în ea, astfel va deveni mult mai fină și aspectuoasă. Pe deasupra puteți presăra pătrunjel sau ceapă verde.
Poate fi servită cu crutoane sau pâine prăjită sau, după preferință, cu ceapă verde, care îi va da un plus de savoare. De asemenea, după preferință, puteți să o acriți cu zeamă de lămâie.