Însă, din dorinţa de a oferi informaţii utile, unii autori au scris câteva cărţi complet nefolositoare, răspunzând la întrebări foarte rare sau chiar care nu au fost puse niciodată.
Astfel de cărţi există şi, surprinzător, unele sunt chiar interesante, dacă ai avea curiozitatea să le răsfoieşti.
Cum să te fereşti de vapoarele mari
Scrisă în 1982 de căpitanul John W. Trimmer, cartea are ca subiect exct ceea ce este enunţat în titlu! Trimmer, care a comandat o navă mică, a remarcat că vasele mici, care avansează destul de des în largul oceanelor, sunt mult mai încete decât marile vase comerciale şi adesea întâlnirea cu un gigant are urmări grave pentru ele, astfel că a publicat un set de instrucţiuni pentru marinarii de pe aceste vapoare micuţe.
Cum să-ţi fereşti calul de explozie
Titlul este uşor înşelător, însă cartea scrisă de Rick Pelican şi Lauren Tjaden oferă sfaturi preţioase pentru calmarea unui cal speriat, foarte utile pentru siguranţa celor care călăresc.
Cum să scrii o carte despre... cum să scrii o carte
Fără cuvinte! Probabil că autorul a vrut să facă o glumă şi, având timp suficient la dispoziţie, i-a ieşit o carte. Până şi recenziile cărţii sunt scrise într-un ton ironic.
Cum să devii Papă
Această carte este, de fapt, o recenzie de întâmplări reale. Începănd cu meniul Papei, cine îi spală rufele sau cine a construit Papamobilul, cartea prezintă o mulţime de lucruri interesante despre Vatican şi ce înseamnă să fii Papă. Chiar dacă printre cititori se află extrem de puţine persoane care au aspiraţia să devină Papă, carte este plină de fapte din secretoasa reşedinţă a Papilor. Citeste mai mult...