Cum poţi să afli când ţi se citesc mailurile pe care le-ai trimis

Saturday, 22 February 2014, 19:04, Sursă: REALITATEA.NET

Nişte americani au inventat aplicaţia care te anunţă când destinatarul îţi deschide mailul.

Pentru cei ce folosesc un client de e-mail de genul Outlook sau Mozilla Thunderbird, e cat se poate de simplu sa vada daca mailurile lor sunt deschise sau nu.

E de ajuns sa activeze confirmarile de primire. O pot face simplu atat in programul Microsoft (Tools – Options – E-mail – E-mail Options – Message Handling – Tracking Options – bifeaza Read Receipt sau Delivery Receipt) cat si in cel al Mozilla (Tools – Option – Return Receipts – bifeaza “When sending a message, always ask for a receipt”), scrie yoda.ro.

Din pacate, Yahoo si Gmail nu ofera acest serviciu. Cel putin, nu conturilor personale gratuite. Ca sa beneficiezi de aceasta optiune, la Yahoo trebuie sa optezi pentru serviciul platit Mail Plus, in timp ce Gmail ofera facilitatea respectiva doar in cadrul Google Apps pentru afaceri, educatie sau clientilor guvernamentali.

Un startup din San Francisco ofera insa o solutie simpla si inteligenta. Americanii de la Streak au dezvoltat o extensie gratuita pentru browser-ul Google Chrome care ii anunta pe expeditori ca mailul lor a fost deschis. Deocamdata, aplicatia este in stadiul beta si functioneaza doar pentru conturile de Gmail.