Specialiștii în dezvoltarea copilului spun că jocul este munca unui copil, care îi formează și modelează inteligența. Dacă se joacă, un copil crește din punct de vedere social, emoțional, fizic și cognitiv, jocul fiind modul prin care copilul învață să se cunoască pe sine, dar și lumea în care trăiește.
Un program de joacă, ce strânge laolaltă sute de copii, este organizat până la sfârșitul vacanței de vară de către Primăria sectorului 5 împreună cu Asociația Pro Familia, în parteneriat cu Realitatea Tv, realitatea.net și Mc Donald’s.
Lavinia Șandru, realizatoarea emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV este animatoarea jocului în care copiii râd și se distrează, învață să comunice, învață că există și altfel de distracție decât cea oferită de jocurile pe calculator sau privitul excesiv la televizor. ”Noi nu privim jocul ca pe ceva neserios. Ne implicăm cu tot sufletul și dorim să le transmitem copiilor, în primul rând, dar mai ales părinților și bunicilor care-i însoțesc în parc, că jocul îi ajută să-și cunoască însușirile, că le definește primele elemente ale modului în care își vor modela viitorul și că orice copil poate avea parte de seninătate, oricât de grea ar fi viața familiei în care crește. Vor deveni, astfel, adolescenți responsabili și adulți cu atitudine pozitivă. Este datoria noastră, a adulților, să acordăm atenție copiilor noștri și să nu considerăm că joaca e doar o activitate banală. Ea poate deveni cea mai frumoasă și ușoară lecție de viață”, spune jurnalista Lavinia Șandru, implicată în numeroase proiecte socio-educative pentru copii și adolescenți, menite să-i inițieze în tainele frumosului și ale atitudinii pozitive.
La rândul său, primarul sectorului 5, Daniel Florea, nu s-a limitat doar la a organiza programul social-cultural și educativ, ce îi ajută pe copii să se dezvolte prin joacă. Alături de familia sa, primarul a participat activ la evenimentele din Parcul Sebastian.
Jocuri de pe vremea bunicilor, muzică și poezie, îmbinate cu distracția de a se transforma în floare, fluture, cățeluș sau pisicuță până la prima spălare pe față, fac copiii fericiți, iar pe familiile lor mai relaxate după fiecare ”lecție” de joacă, care se repetă în fiecare seară de sâmbătă și duminică, până pe 11 septembrie, ultimul week-end de vacanță.