Dr. Otto Warburg, câștigător al premiului Nobel pentru Medicină, în 1931, a descoperit și a declarat, în mod clar, că principala și cea mai importantă cauză a cancerului este deficitul de oxigen din celule (hipoxia).
"În urma experimentelor, aflăm că o inhibare cu 35% a procesului de oxigenare este deja suficientă, pentru a atrage după sine o astfel de transformare, în timpul dezvoltării celulei", afirma el, în 1966, la o conferință a laureaților premiului Nobel în Lindau, Germania.
De fapt, fiecare presupusă cauză a cancerului, menționată în zilele noastre, în mass-media, este o cauză secundară. Cauzele secundare includ elemente cum ar fi mediul înconjurător, chimicalele carcinogene , radiațiile medicale și ale mediului înconjurător, aditivii din mâncare, chimicalele din fumul de țigară, virusuri și chiar mutațiile genetice.
Dr. Warburg a fost numit cel mai mare biochimist al secolului al XX-lea. În anii '20, a realizat cercetări în domeniul enzimelor respiratorii, anumite vitamine și minerale (astăzi, aceste vitamine și minerale sunt denumite "coenzime") de care organismul are nevoie pentru folosirea oxigenului din celule, cercetări care i-au adus premiul Nobel.
Acidoza și lipsa de oxigen caracterizează toate tipurile de cancer
Această deficiență determină o stare acidă a corpului uman. În lucrarea sa "Metabolismul tumorilor", dr. Warburg a demonstrat că toate formele de cancer sunt caracterizate de două condiții de bază: acidoza și lipsa de oxigen. A descoperit, de asemenea, că celulele canceroase sunt anaerobe (nu respiră oxigen) și nu pot supraviețui în prezența nivelelor ridicate de oxigen.
Conform doctorului Warburg "toate celule normale cer, în mod absolut oxigen, însă celulele canceroase pot trăi fără oxigen - este o regulă fără excepție. Tesuturile canceroase sunt țesuturi acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt țesuturi alcaline. Atunci când o celulă este lipsită de 35% din oxigen, aceasta poate deveni canceroasă în 48 de ore. Odată ce o celulă devine canceroasă, ea nu mai poate reveni la normal, trebuie distrusă.
Ce joacă un rol esențial în menținerea nivelurilor pH-ului în organism este dieta. Echilibrul pH este echilibrul dintre alcalin și acid, în toate celulele și fluidele din organism. Pentru a supraviețui, organismul trebuie să mențină nivelul pH din sânge la un nivel ușor alcalin.
Este o realitate faptul că bacteriile nocive, paraziții, virusurile trăiesc foarte bine în medii acide. Pe de altă parte, un mediu alcalin neutralizează bacteriile și alți agenți patogeni.
Remediu pentru alcalinizarea organismului
Un organism excesiv de acid va dezvolta probleme serioase de sănătate cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, osteoporoza, cancerul. Dacă organismul este într-o stare acidă, pentru o perioadă mai lungă, procesul de îmbătrânire este accelerat.
În concluzie, a menține echilibrul pH-ului este o necesitate, dacă vrei să rămâi sănătos. Există întotdeauna un remediu natural, care te ajută în acest sens:
Ingrediente
1/3 lingură bicarbonat de sodiu
2 linguri suc de lămâie sau oțet de mere natural
Combinați cele două ingrediente, iar când reacția s-a stins, adăugați 250 ml apă. Beți imediat.
Sursa: BZI.ro