Metoda prin care își găsești telefonul pierdut chiar dacă este închis
Telefonul mobil nu este doar un simplu dispozitiv prin care poți comunica cu ceilalți, ci conține informații personale la care doar tu ar trebui să ai acces. În cazul în care l-ai pierdut, trebuie să știi că există o metodă prin care îl poți găsi, chiar și atunci când este oprit.
Înainte de toate, important este să îți păstrezi calmul și să îți apelezi propriul număr, asta pentru că este posibil ca cel care l-a găsit să îți răspundă și să ți-l înapoieze. Dacă dispozitivul este închis, poți apela la următoarea metodă care îl poate localiza. De precizat este că doar Iphone-ul dispune de această opțiune. Pentru cei care folosesc Android, telefonul trebuie să fie pornit.
Ai pierdut cheia de la mașină? Iată ce soluții ai la îndemână
Ei bine, dacă ai Iphone, tot ce trebuie să faci este să accesezi aplicația „Find My iPhone”. Conectează-te le iCloud, iar apoi dă click pe „All Devices” pentru a te conecta la toate dispozitivele. Din această listă în care îți apar toate dispozitivele tale, selectează telefonul pierdut.
Ulterior, îți va apărea o hartă pe ecran care îți va indica locația în care se află smartphone-ul tău. În cazul în care ai telefonul închis, harta îți va arăta ultima locație în care s-a aflat dispozitivul. Selectează, apoi, opțiunea „Notify me when found” (Anunță-mă când este găsit) și vei primi un e-mail în momentul în care telefonul tău va fi deschis din nou.
Escrocheria care vă fură profilul și grupurile aferente de pe WhatsApp. La ce trebuie să fiți atenți
Ce trebuie să faci în cazul unul telefon cu Android
În cazul telefoanelor cu Android, această metodă nu se aplică, din păcate. Pentru utilizatorii de Samsung sau orice altă marcă, care folosește acest sistem de operare, dispozitivul trebuie să fie neapărat pornit pentru a-l putea localiza, conform pașilor de mai sus. Astfel, aplicația care te va ajuta să îți găsești telefonul se numește „Android Device Manager”. După ce ai accesat-o, intră pe „Find My device” și conectează-te la contul google al smartphone-ului tău.
Sursă text: Click.ro