Cum arată viitorul: Luo Tianyi. Mii de oameni au plătit bani grei pentru un concert virtual

Wednesday, 06 March 2019, 10:47, Sursă: REALITATEA.NET

În lumea showbizului circulă o vorbă: "E loc pentru toată lumea!" Însă au oare șanse artiștii virtuali să-i înlocuiască pe cei "în carne și oase"?

Mii de fani s-au strâns, sâmbătă, pe arena Mercedes-Benz, din Shanghai, pentru a lua parte la un show cel puțin neobișnuit. În fața lor și-a făcut apariția cântăreața-hologramă Luo Tianyi, acompaniată de celebrul pianist chinez Lang Lang.

Luo Tianyi nu este, însă, o proiecție holografică a unui artist în carne și oase, ci rezultatul virtual a nu mai puțin de 6 luni de muncă din partea unei echipe de aproximativ 200 de oameni, marea majoritate ingineri.

Faptul că Tianyi există numai în mediul virtual a făcut-o să fie extrem de apreciată de tinerii din întreaga lume, care o consideră a fi unul dintre cele mai incitante experimente cunoscute, până în prezent, în entertainment.

Dar cum a apărut cântăreața virtuală? Ei bine, Tianyi este rezultatul a mii de ore de creație și programare. Vocea și personalitatea sa au luat naștere cu ajutorul unei tehnologii care s-a bazat atât pe senzori de mișcare, cât și pe machete 3D.

Show-ul a fost cu atât mai incitant cu cât, grație unei actrițe care a dublat mișcările, Tianyi a interacționat pe scenă, în timp real, cu pianistul.

"Luo Tianyi este pur și simplu perfectă! Nu este o persoană vie, așa că poate fi exact cum vrei tu să fie. E un fel de idol customizat, croit pe tipare individuale, care-ți aparține în întregime", a spus Kit Cheung Jie, un elev de 17 ani, din Hong Kong, citat de futurism.com.

Prețul unui bilet a pornit de la 208 euro.

Citește și: SEXBOT, upgrade pentru viaţa amoroasă. Tot ce trebuie să ştii despre sexul de ultimă generaţie

Sexualitatea cunoaşte, de astăzi, noi orizonturi! Robotul sexual - sexbot - vorbeşte, râde, face glume şi este gata să satisfacă şi cele mai "tehnice" fantezii sexuale. Citește AICI ce presupune sexul "pe comandă" și vezi o GALERIE FOTO cât se poate de detaliată.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE