Experimentul a fost inspirat de cel efectuat în 2014 de artista Esther Honig, care a trimis o fotografie a feței sale unor specialiști în photoshop din 25 de țări și le-a cerut să o modifice în conformitate cu canoanele de frumusețe din statele lor, scrie Agerpres.ro.
''Cercetările noastre au arătat că 40 % dintre bărbații din Marea Britanie simt nevoia, sub presiunea televiziunii și a revistelor, să aibă un corp ''perfect'', lucru care are efecte negative asupra modului în care se văd pe ei înșiși și al celui în care îi privesc pe alții'', a explicat rețeaua farmaceutică. ''Sperăm ca acest studiu să ajute bărbații să-și pună pună aspectul fizic și sănătatea mintală mai presus de aparențe, pentru a putea deveni un popor în care încrederea în propriul corp este, în realitate, o normă culturală'', a mai spus firma ''Superdrug''.
Imaginea unui voluntar — un bărbat brunet, cu barbă, tuns scurt, cu o înfățișare destul de comună și îmbrăcat doar cu un șort — a fost distribuită unui număr de 18 specialiști în grafică pe calculator din tot atâtea țări. Ei au fost invitați să facă retușurile necesare pentru ca bărbatul din poză să devină cât mai atrăgător pentru majoritatea concetățenilor lor.