Traseul este marcat cu cruce galbenă, au fost montate şi panouri informative şi poate fi parcurs la pas în trei ore şi jumătate, dar şi cu bicicleta vara, iar cu schiurile în timpul iernii.
Amenajarea traseului s-a făcut cu voluntari şi face parte din proiectul "Implică-te! E Natural să fii voluntar", realizat de Fundaţia pentru Arii protejate ProPark Braşov.
"Traseul, în lungime de 10,5 km, începe la Complexul Geologic Racoş-Coloanele de Bazalt, continuă la Vulcanul Sărată şi apoi pajiştea plină de stejari, până la cel mai bătrân stejar de la Mercheasa, care are 930 de ani, vârstă fiind identificată de specialişti după metodă englezească. Traseul este marcat cu cruce galbenă, au fost montate şi panouri informative, şi poate fi parcurs în trei ore şi jumătate, mers lejer.
Vara, drumul poate fi parcurs şi cu bicicleta, iar iarna cu schiurile de tură. (...) Traseul este peste dealuri şi o păşune, unde fiecare dintre cei 25 de voluntari care au lucrat la amenajare au plantat câte un gorun înalt de aproximativ 1,5 metri, de care vor trebui să aibă grijă", a spus Cătălin Cantor, preşedintele Asociaţiei Carpaterra - custode al Ariei Protejate de la Racoş.
El a adăugat că cei mai mulţi turişti care l-au parcurs până acum au fost din Franţa, Germania şi Ungaria.
sursa: Ziare.com.