Fermierii din Prahova pierd anual milioane de euro din cauza rachetelor anti-grindină. Deşi a fost conceput pentru a ajuta recoltele, sistemul anti-grindină este total deficitar. Din acest punct de vedere, agricultorii susţin că utilizarea în forma actuală provoacă secetă. Fermierii spun că nu se face o evaluare detaliată a situației atmosferice și că se se trage cu rachete la întâmplare, de fiecare dată când se semnalează un front atomosferic cu o posibilă încărcătură de grindină. După tragere, acesta se dispersează brusc, iar ploaia nu se mai formează. Din cauza acestui fenomen produs de sistemul antigrindină, mii de hectare de producție sunt distruse în fiecare an. Și asta pentru că toate ploile care scapă de arcul carpatic sau care sunt formate spontan, sunt îndepărtate cu rachete, astfel că nu mai ajung în zona de câmpie a județului Prahova.
Sistemul naţional antigrindină, una dintre investiţiile majore ale statului, este prezentat drept cea mai bună soluţie în vederea stopării fenomenelor meteorologice nefaste pentru culturi. Chiar dacă a fost anunţată de către autorităţi ca o măsură eficientă pentru fermieri şi culturile acestora, adevăratele consecinţe ale sistemului, extrem de costisitor, sunt omise de către guvernanţi, susțin ferimierii.
Fermierii vor să atragă atenţia autorităţilor prin proteste publice la adresa sistemului antigrindină. Principalul semnal de alarmă tras de către ei este reprezentat de scăderea drastică a productivităţii culturilor, fapt ce poate genera o adevărată criză alimentară în România, în această toamnă şi în anii care vor urma.
Aceștia susţin că acţiunile guvernanţilor sunt orientate împotriva propriilor cetăţeni, fiind o adevărată ameninţare la adresa securităţii alimentare din România şi solicită Ministrului Agriculturii, Adrian Oros, să ia de urgenţă măsuri în privinţa închiderii staţiilor de lansare a rachetelor antigrindină.