PRINCIPALELE DECLARAȚII
Pentru sistem voi aduce CEASUL. Va fi ordine, disciplină și cuvinte puține. Este demonstrația totală că sistemul este într-o stare de disperarea, s-au unit pentru a se uni împotriva a ceea ce consideră sistemul că este pericol: dorința de anihilare a mea, a poporului român.
Vreau să fiu un conducător de glie, nu neapărat un președinte. Care își înțelege poporul și tot ceea ce faci să fie bunăstare în poporul tău.
Desecretizarea demonstrează din plin următorul lucru, ca au convocat CSAT pentru un candidat care nu are voie sa intre, de fapt poporul român, nu are voie să intre în turul final al alegerilor și să câștige
Dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor, ei asta nu înțeleg, poporul român s-a trezit în conștiință.
NU le faceți pe plac, nu intrați în jocul lor, stați liniștiți alături de familie, aveți încrede că lucrurile vor merge în bine, pentru că Dumnezeu este cu mine.
Apartenența la UE si NATO și, în special, scutul de la Deveselu?
Eu am de apărat o singură lege, bunăstarea poporului român.
Toată politică externă a României in ultimii ani demonstrează nu doar lipsă de inteligență, ci o crasă trădare a intensului național.
Cu scutul de la Deveselu este EXCLUSĂ orice variantă de a-l elimina. Pe mine mă interesează să știu exact ce est acolo, să îmbunătățesc situația, daca e posibil, să înțelegem că o pace durabilă înseamnă și o armată puternică. Deci nu am nicio intenție să renunț (la scutul de la Deveselu - N.R.) , ci doar să țiu precis despre ce este vorba, mai ales in această situație.
Univsersitățile private, "fabrici de făcut diplome"? Ce spune despre închiderea universităților private
Călin Georgescu: Știți câți miniștii de educație au fost în 34 de ani? Au fost numiți? 32. Deci asta înseamnă la 35 de ani, exact. Este de neimaginat. Sistemul de educație, școala în general, ea nu mai răspunde cu nimic, dar absolut cu nimic nobleței și eleganței dascălului, iar pe de altă parte nevoii stringente a unui tânăr pentru cunoaștere.
Despre asta vorbim. Gândirea critică, doar o dată vreau să precizez, gândirea critică nu există, ci doar șablonul de a asculta fix ceea ce ți se spune. Fără gândire critică și fără șepticism, cum spunea Thomas Jefferson, aici trebuie să investim în tineri, nu se poate dezvolta o societate.
Este imposibil. Deci nu suntem iesmei și nu suntem în zona acestei corectitudini politice în care totdeauna eu nu sunt un om corect politic, vreau să fiu foarte clar. Din acest motiv am refuzat și mi-am dat demisia cam din toate instituțiile internaționale.
Pozitia vizavi de exploatarea de la Rosia Montana si procesul castigat de Romania
Calin Georgescu: Nu stiu cat l-a castigat sau cat l-a pierdut. E un joc la bursa pe ceva ce se asteapta a fi cucerit complet, adica tara noastra. Toata aceasta miscare internationala, toata aceasta situatie care e foarte complexa si foarte importanta pentru Romania pentru ca e un moment cheie in care portile se deschid si poti intra pe drumul catre libertate. Tine de resurse, de minerit. Aici e tot jocul. Mineritul e obligatoriu de a fi deschis imediat in Romania. Noi trebuie sa il exploatam, noi trebuie sa scoatem afara minereul pentru binele si bunastarea poprului roman. Nimeni altcineva.
Anca Alexandrescu: Gazele de sist, gazele din Marea Neagra?
Georgescu: Tot. Gazele de sist nu ne intereseaza Sunt fara sa exagerez o aiureala care nu poate sta in picioare din motive tenhice, tehnologice. Drept dovada, America se confrunta cu o instabilitate masiva pe zona aceasta de petrol, mai ales azi.
Anca Alexandrescu: Veti nationaliza companii care au fost vandute?
Calin Georgescu: Nu se punea problema de nationalizare, ci de a recumpera ce s-a privatizata far niciun fel de nota de fundamentare.Toate fostele inteprinderi de stat au fost vandute pe banid e nimic, ca ulterior sa fie vandute la fier vechi. Aceste aspecte au dus la distrugerea intrgii economii.
Inclusiv Aro de la Campulung a fost vandut pe nimic, la nivel de 200.000 de dolari la vremea respectiva, ceea ce vorbim de miliarde in spate, la fel Otelul Galati si multe altele.
Despre falimentul partidelor
Majoritatea parlamentară care va trebui să propună primul ministru și pe baza calităților și pe baza programului mei "„Hrană, Apă, Energie”, pentru că aceasta trebuie discutat, vom ajunge la un consens pentru binele și bunăstarea poporului, De aceea am făcut această remarcă la adresa partidelor, deoarece pentru prima dată partidele vor asculta de voința poporului.
Eu nu sunt un om corect politic, vreau să fie clar, de asta mi-am dat demisia din toate instituțiile în care am lucrat. V-am adus documentele, dar și demisiile mele din motive concrete, clare. Faptul că ies cu toate aceste povești ne arată că sistemul este disperat. Tot staff-ul meu este acuzat de extremism, de instigare la ură, de legionarism, inclusiv șeful meu de campanie. Nu mai știu ce să inventeze.
L-ați nominaliza pe Ciolacu premier?
"Eu am spus condițiile pe care le am și care nu sunt negociabile: calitatea morală, pregătirea profesională și însușirea programului „Hrană, Apă, Energie”. Întrebat din nou dacă-l va numi pe Marcel Ciolacu premier. Călin Georgescu a evitat un răspuns direct. "Pot doar să garatntez că va fi un guvern stabil, pentru că va fi în binele poporului român."
Despre Vladimir Putin
Președintele Putin, din punctul meu de vedere, este un lider și pentru țara lui este un patriot, dar nu sunt fanul lui. Dar dacă va fi nevoie, mă voi întâlni cu el. În arta diplomatică, trebuie să fim cu mare atenție, pentru că dacă azi Rusia antagonizează cu Ucraina, ce ne facem dacă mâine vor fi prieteni? Aici este arta diplomatică, am învățat-o de la cei mai buni, tu nu poți risca, pentru că astfel de aspecte se pot întoarce împotriva ta. Noi aici mergem pe strategia păcii, internă și externă.
Caravana Realitatea PLUS, care a putut fi observată astăzi pe străzile Bucureștiului, a fost primită cu emoție și aplauze de oameni. Caravana anunță emisiunea-eveniment din această seară, de la Realitatea PLUS, care-l are ca invitat pe candidatul independent Călin Georgescu, clasat pe primul loc în turul 1 al alegerilor prezidențiale.