”Aceste măsuri inumane pe care le propun Rădulescu și ceilalți trebuie înlocuite cu ce spune dl. Ion Ţiriac, din care o să citez de-acum înainte ca din Karl Marx: "Păi până să înșel, lasă-mă să îmi fac treaba. Ai greșit. De ce am greșit? Nu ai plătit taxe 50 de lei. De ce? Că așa este. Pușcăria! Nu. Ia plătește dumneata taxele, aia 50 de lei, mai dă și 10 lei amendă. Data viitoare să nu mai faci." Ion Ţiriac, cu experiența lui, înțelepciunea lui, venerabilul ne arată calea dreaptă în justiție. Asta e justiția adevărată. Adica să nu mai faci data viitoare. Ai furat 50 lei, dă o cincime amendă și să nu mai faci”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Probabil Ion Ţiriac n-are cunoștință de lucruri mai serioase, gen Microsoft, ”chestii de sute de milioane de euro, care rivalizează cu averea lui”, este de părere CTP, adăugând că omul de afaceri spune că ne facem de râs la Bruxelles. ”Sunt arestați și condamnați un premier care a furat geamuri, referitor la Năstase, și altul pentru o damigeană de țuică și niște cârnați. Cum adică? Se face de râs justiția, care i-a condamnat pe acești domni care erau în funcții de premier și ministru, sau ne fac de râs ei pentru că s-au pretat la termopane, și țuică și cârnați? Nu, dl. Ţiriac crede că nu, că justiția s-a făcut de râs că i-a condamnat pe acei domni”, a spus Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a comentat și afirmația lui Ion Țiriac potrivit căreia România ”nu este coruptă”.
”Nu e coruptă România. Pot să înțeleg asta, pentru că Ion Ţiriac, când are câte o problemă la organism, mai schimbă câte o piesă la cele mai bune spitale din lume. Nu cred că s-a dus să se trateze la Fundeni, Municipal sau Sf. Ioan și nu cred că a luat pe aici vreun pioceanic, o infecție. Copiii lui Ion Ţiriac nu cred că au avut de-a face cu școala la plic în România și cu WC-ul în curte, școala la plic de la cursul primar până la universitate și doctorat. Copiii lui au urmat școlile cele mai prestigioase din această lume. Nu cred că Ion Ţiriac a stat să-și plătească impozitele pe la vreun ghișeu în țară. Nu cred că Ion Ţiriac, când fiul lui a fost acuzat într-un caz legat de droguri, atunci a făcut tot ce i-a stat cu puțință ca să influențeze mediatic acel verdict. Nu avea nevoie să dea șpagă unui judecător pentru asta, așa cum fac alții în această ţară, unde nu există coruptie cum spune el. A fost suficient să-și facă apariţia”, a mai spus jurnalistul.
Deviza lui Ion Țiriac este ”victorie cu orice preţ”, care are și o parte impresionantă, spune CTP, dar și partea ei mai puțin luminoasă.
”În finala Cupei Davis, arbitrii de linie strigau și ridicau mâna cu ochii la securiștii din tribună. Erau înţesate tribunele. Arbitrii fuseseră instruiţi să arbitreze patriotic. Dacă vreunul nu arbitra așa, trăia cu spaima că cine știe ce i se poate întâmpla. Au făcut niște chestii la care mie îmi venea să-mi întorc capul, îmi crapă obrazul de rușine. Minge jumătate de tușă uscată la un serviciu al lui Stan Smith. Și out. Îl și vedeam pe arbitru. bineînțeles, contestație. Era chemat supervizorul meciului, care decidea că mingea e bună. În tot acest timp, Ion Ţiriac se aşeza pe scaunul arbitrului de margine și se odihnea. Avea 33 de ani, Smith 25, era foarte greu. Terenul devenise mobil. Terenul lui Smith se umfla, al lui Ţiriac se strângea. Niciodată nu l-am văzut, și apoi am realizat că asta m-a marcat, nu l-am văzut sî se ducă sî steargă cu piciorul urma și să-și spună "e bună". Ion Ţiriac a luptat mereu cu mijloace nu ilegale, dar foarte discutabile din punct de vedere moral.
(...)Nu m-a surprins. La urma-urmei, ce li s-a întamplat dlui Ţiriac și prietenilor e mult mai grav ce s-a întâmplat cu Gheorghe Ursu, în temniță, cu Monica Lovinescu, Vlad Georgescu, Paul Goma, Dorin Tudoran. E floare la ureche față de ce pătimește dl. Ţiriac. Bănuiesc că el suferă, din moment ce are o cifră atât de precisă, de cinci ori mai mult e acum răul Securității. Știe Ion Ţiriac ce spune, pe proprie piele bănuiesc. Dar atunci Ţiriac se găsea într-o relație foarte bună cu Securitatea. Nu avea de ce să sufere. Această proporție de 1 la 5 e justificată, pentru că Ion Ţiriac semnase un angajament în 62, nume de cod Titi Ionescu, a semnat și note informative în legătură cu colegi, sportivi, români din străinătate, după care a fost desistat, fiind considerat insuficient de profitabil. I s-a făcut dosar de urmărire, cum aveau toți sportivii cu notorietate. Dar dl. Ţiriac a circulat în vest constant, cât a vrut. N-a avut nicio problemă să-și facă relații in vest, care apoi i-au folosit foarte mult. Nu l-a deranjat nimeni. A fost în relații bune atât cu conducerea comunistă, cât și cu Securitatea. N-a avut nici cea mai mică problemă, din câte știu. E firesc să-i considere martiri pe Ghiţă, Udrea, Mazăre, Năstase, Bica”, a mai spus jurnalistul.