Secția a sesizat plenul cu propunerea de admitere a acestei solicitări, la 29 septembrie.
Plenul CSM urmează să decidă dacă admite sau respinge solicitarea și să stabilească instanța la care Mihaiela Moraru Iorga ar urma să își desfășoare activitatea.
Alături de propunerea Secției pentru Moraru Iorga, plenul CSM va lua în discuție alte 32 de cereri de numire a unor procurori în funcția de judecători și patru solicitări de încadrare din funcția de judecător în cea de procuror.
Mihaiela Iorga a trecut în solicitarea sa mai multe instanțe la care ar putea să activeze - Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 2, Judecătoria Sectorului 6, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Oltenița, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călărași, Judecătoria Roșiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele.
Pe 27 septembrie, Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcția de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă.
Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.