Potrivit comunicatului CSM remis REALITATEA.NET, Secţia pentru judecători a instituţiei a constatat "neîndeplinită condiţia de bună reputaţie de către domnul Aurelian Nicolae Tomuş, judecător în cadrul Judecătoriei Timişoara, şi, pe cale de consecinţă, a propus eliberarea din funcţia de judecător a acestuia".
Aurelian Tomuş este cercetat într-un dosar de trafic de persoane, fiind suspectat de oamenii legii că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere pe care le şantaja.
Astfel, în şedinţa de azi, Secţia pentru judecători a CSM a decis suspendarea din funcţie, începând cu data de 25 august 2015, a judecătorului Tomuş, până la finalizarea procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.
Hotărârea secţiei poate fi contestată la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii în termen de 15 zile de la comunicare. De asemenea, decizia plenului poate fi atacată cu recurs la Secţia de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în acelaşi termen, hotărârea acestia fiind definitivă.
Potrivit comunicatului CSM, hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 76 alin 4 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, conform cărora “Pe parcursul procedurii de verificare şi constatare a îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la finalizarea procedurii, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor de verificare sau dacă aceste proceduri sunt de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei ”.
Judecătorul Nicolae Aurel Tomuş este cercetat sub control judiciar de procurorii DIICOT Timişoara pentru şantaj şi pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu tinere despre care ştia că sunt victime ale traficului de persoane, spun surse judiciare, potrivit Mediafax.
Decizia a fost luată de procurori, după ce l-au audiat pe magistrat în dosarul de trafic de persoane în care au avut loc 11 percheziţii, pe 18 iunie, în Timiş şi Arad.
Conform surselor citate, una din tinerele care au fost la audieri, la sediul DIICOT Timişoara, le-a declarat procurorilor că a fost ameninţată de judecător că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, le va trimite părinţilor un filmuleţ în care tânăra apărea în timpul unei partide de sex.
Procurorii DIICOT au făcut, în data de 18 iunie, 11 percheziţii în judeţele Timiş şi Arad, într-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizaţi fiind un membru al trupei DJ Project, un poliţist, dar şi mai mulţi lideri ai lumii interlope din Timişoara.
Surse judiciare declarau că suspecţii plasau tinere, unele minore, unor clienţi dispuşi să plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu acestea. Reţeaua era condusă de Paul Vasile Mânzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timişoara, la vila căruia aveau loc întâlnirile între fete şi clienţi. Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor.
Sursele citate mai spuneau că vizat de percheziţii a fost şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, soţia lui Ilie Năstase.
Oamenii legii au făcut o percheziţie şi la locuinţa poliţistului Ovidiu Gâţan, de la Secţia 1 Poliţie Timişoara, care în anul 2013 a mai fost implicat într-un scandal, după ce un bărbat l-a acuzat că l-a bătut.
De asemenea, a fost percheziţionată şi locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunând că Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane