CRIZĂ de VACCIN la Vaslui: Peste 1.700 de copii, neimunizaţi împotriva difteriei şi a tetanosului

Wednesday, 12 November 2014, 19:31, Sursă: Mediafax

Peste 1.700 de copii din judeţul Vaslui sunt neimunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale, din cauza crizei de vaccin Pentaxim cu care se confruntă autorităţile sanitare vasluiene de aproape patru luni.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, niciun medic de familie din judeţ nu mai are vaccinul Pentaxim, care trebuie administrat obligatoriu copiilor la vârsta de patru luni şi un an, pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Autorităţile sanitare vasluiene spun că au epuizat stocurile de Pentaxim încă din luna iulie, iar de atunci DSP a mai primit doar 530 de doze, cantitate insuficientă. În aceste condiţii, peste 1.700 de copii au rămas neimunizaţi în judeţul Vaslui.

”De la 1 octombrie s-a modificat schema de tratament, astfel încât jumătate dintre copiii neimunizaţi vor primi un alt vaccin, iar 870 de copii care au împlinit vârsta de un an în ultimele patru luni, de când nu mai există pe stoc vaccinul Pentaxim, vor fi imunizaţi când vom primi Pentaxim”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Potrivit acesteia, instituţia a informat Ministerul Sănătăţii despre criza de Pentaxim, însă nu a primit niciun răspuns.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE