După discuţiile de la Guvern la care au participat şi medici, rezultatele în criza imunoglobulinei se lasă aşteptate.
Medicii susţin că cele 2200 de doze care au fost trimise în ţară nu ar fi nici folositoare pentru mulţi pacienţi, pentru că Ministerul Sănătăţii nu a specificat cărei categorii de pacienţi i se potrivesc: pacienţi cu deficienţă imunitară severă, femei însărcinate sau nou născuţi care au nevoie de imunoglobulină pentru că mamele lor sunt infectate cu hepatita B.
Medicul pediatru Alexis Cochino, de la Institutul pentru Protecţia Mamei şi Copilului Alfred Rusescu din Bucureşti, a explicat, pentru Realitatea TV, situaţia: "Practic, în acest moment noi suntem singurul centru din ţară care mai administrează imunoglobulină. Restul centrelor din ţară au întrerupt tratamentul pacienţilor în urmă cu câteva luni sau le-au micşorat dozele, ceea ce nu protejează deloc pacienţii, care au şi început să facă infecţii, deocamdată uşoare, dar care se pot transforma în unele cauzatoare de moarte.
Sunt probleme de legislaţie în care au intervenit schimbări şi care au dus la accentuarea acestei crize prevestite. Noi, medicii, nu putem face nimic, avem mulţi oameni care ne întreabă cum ne pot ajuta, unii din străinătate, din păcate nu se pot cumpăra şi au nevoie de condiţii de transport speciale.
Nu ştiu unde s-au dus cele 2000 de doze, vă pot spune că la noi în Institut au ajuns 15 doze, dar este un alt fel de imunoglobulină, utilă şi certificată doar pentru infecţii severe doar la pacienţii fără boli autoimune şi deficienţe severe. În niciun caz nu se poate folosi această imunoglobulină pentru aceşti pacienţi: acest lucru nu este doar în prospect, ci într-un răspuns oficial al producătorului, interpelat de Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţă".