Aceștia sunt atrași de salariile mai atractive, în vestul țării noastre, față de cele din estul Ungariei. Nu este de mirare, așadar, că cei care locuiesc în acea zonă sunt tentați să vină să lucreze în țara noastră, chiar dacă asta înseamnă să facă zilnic naveta spre loculd e muncă.
Acesta este și motivul pentru care autoritățile locale s-au ocupat să modernizeze întreaga rețea de transport transfrontalier, astfel încât să îi ajute pe potențialii angajați să ajungă mai ușor la locurile de muncă.
O problemă a forței de muncă întâlnim, în special, în județele Arad, Timiș și Caraș Severin.
Oamenii de afaceri deja se pregătesc să atragă mai mulți angajați din Ungaria în țara noastră, în special în zonele industriale. În acests ens, vor avea loc nu mai puțin de 14 întâlniri doar în perioada următoare între regiunile din România, o provincie din serbia și două regiuni din Ungaria. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele CJ Arad la finalul unei ședințe pe marginea acestui subiect.
De asemenea, autoritățile locale se pregătesc să lanseze și un card de sănătate valabil în ambele țări tocmai pentru a face pachetul și oferta mult mai atractive.