Fostul edil a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi primit bani pentru aprobarea unui proiect imobiliar și atribuirea unor contracte din bani publici.
În acelaşi dosar, instanţa a dispus achitarea firmei SC Tettas SRL şi a administratorului acesteia, Iulian Constantin, judecat pentru dare de mită. Magistraţii au mai dispus și ridicarea măsurilor asiguratorii.
Poteraș a fost trimis în judecată în acest dosar în decembrie 2018.
Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2007, fostul edil le-ar fi cerut reprezentanților unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE un milion de euro în schimbul emiterii autorizaţiilor pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire). În iulie 2007, ar fi primit de la aceaștia 250.000 de euro. Doi ani mai târziu, în 2009, fostul primar al sectorului 6 i-ar fi cerut lui Iulian Constantin, administratorul firmei SC Tettas SRL, un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi ar fi primit, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari.
Conform DNA, atribuirile s-ar fi realizat fără planificarea investiţiilor anterior demarării procedurilor de achiziţie, fără bugetarea sumelor şi prin aplicarea unor proceduri de achiziţie publică directă interzise de dispoziţiile legale în legătură cu furnizarea, livrarea şi instalarea unor sisteme inteligente de parcare.
În timpul mandatului lui Poteraș, firmei Tettas SRL i-au fost atribuite de către Primăria Sectorului 6 patru contracte pentru furnizarea unor sisteme de parcare inteligente, cu o valoare de 40.314.575 lei, din care au fost decontaţi 33.880.387 lei.
Reamintim că, în iunie 2020, Poteraș a fost eliberat condiționat după ce e executat cinci din cei opt ani de închisoare primiți în dosarul în care a fost găsit vinovat de retrocedarea ilegală a unor terenuri din Capitală.