Indiferent ce browser folosiţi sau ce virus aţi avut ultima oară, este imposibil să nu fi experimentat un val agresiv de ferestre pop-up care să vă enerveze, scrie PlayTech.ro.
Tocmai din acest motiv s-a creat o industrie globală de aplicaţii terţe şi extensii de browser care, printre alte, încearcă să blocheze cât mai multe pop-up-uri.În mod evident, la un moment dat a existat primul pop-up. În speranţa de a afla motivaţia pentru existenţa sa, jurnaliştii de la The Atlantic au făcut un efort pentru a găsi creierul afacerii. Deşi nu a ezitat nici o secundă să-şi ceară scuze tuturor internauţilor pentru gestul său, Ethan Zuckerman a explicat că scopul acestui tip de reclame nu era fie mai agresive.
Totul a pornit de la website-uri cu conţinut piratat şi pornografie care voiau reclame pe site şi generau suficient de mult trafic încât cineva să caute o soluţie. Problema majoră a venit în momentul în care nu s-au găsit companii dispuse să-şi afişeze un banner pe un site cu conţinut ilicit pentru că nu doreau să-şi vadă brandul asociat cu aşa ceva.
Prin intermediul pop-up-urilor, indiferent de ce tip de pagină era generată, s-a găsit o portiţă la problema asocierii implicite.