Cozmin Gușă, dezvăluiri despre noua șefă ANAF

Monday, 07 January 2019, 23:34, Sursă: REALITATEA.NET

Noua șefă ANAF, Mihaela Triculescu, este "din aceeași categorie cu Viorica Vasilica", fiind numită pe un post pentru care nimic nu o recomandă, și va executa comenzi venite nu doar de la Darius Vâlcov, dar și de la Marian Oprișan, spune consultantul politic Cozmin Gușă.

Protecția de care beneficiază noua șefă a ANAF, Mihaela Triculescu, ar putea veni de la baronul de Vrancea Marian Oprișan, a dezvăluit Cozmin Gușă într-o intervenție telefonică la Realitatea TV. Conform acestuia, România se va confrunta cât de curând cu un derapaj economic grav:

"Trebuie să statuăm de la început că România, până în vară, mai precis în această primăvară, va derapa economic într-un fel dezastruos, în acest concert european în care nimeni nu o duce foarte bine, dar totuși acolo derapajul e controlat. Noi vom derapa major. Toate calculele de pe hârtie se vor modifica", este de părere consultantul politic.

Potrivit acestuia, imaginea creată lui Darius Vâlcov ca "premier de facto" este o găselniță, o șmecherie a lui Dragnea. Vâlcov nu are alt rol decât că e șeful lui Orlando Teodorovici - precizează Cozmin Gușă.

Consultantul politic a dezvăluit un episod din culisele întâlnirilor PSD, din a doua jumătate a lunii decembrie, în care Dragnea i-a luat peste picior pe Darius Vâlcov și pe Codrin Ștefănescu în fața baronilor, arătându-le care le este locul:

"Am aflat de la unii dintre participanții la o agapă din decembrie, erau mai mulți baroni acolo la masă, 15-20 câți erau și Dragnea n-a avut altă preocupare decât să-i umilească pe cei doi așa-ziși "copii teribili", locotenenți ai săi, Codrin Ștefănescu și Darius Vâlcov. Luându-i cu apelativul de "băiețică" și arătându-le cu degetul că dacă nu se comportă bine s-ar putea să-și piardă locul. Asta ne arată că Daddy, în fața baronilor, le arată care le e locul și că ar putea să se dispenseze în orice moment de ei. Să nu le acordăm un rol mai mare decât cel pe care îl au pentru că așa este", a povestit Gușă. 

Potrivit lui Cozmin Gușă, Dragnea a făcut această scenă demonstrativă la adresa lui Codrin Ștefănescu și Vâlcov ca să-și arate din nou forța în fața baronilor.

"Asta cu domnișoara sau doamna de la ANAF e din aceeași categorie cu Viorica Vasilica. Nici Dăncilă nu era recomandată de absolut nimic pentru acest post pe care îl girează cu maxim neprofesionalism, ne face de rușine, dar uite că lumea s-a obișnuit cu ea...Domnișoara asta nu va face altceva decât să execute comenzi, care dacă nu vor fi ale lui Vâlcov, vor fi ale lui Marian Oprișan, după cum am auzit, asta este protecția de care beneficiază. Derapaj economic oricum va exista și, din nefericire, toată lumea jucând politic în 2019, de la Iohannis în jos, vor sta nepăsători pentru niște lucruri foarte grave care se vor întâmpla și practic ne vor întoarce în timp", a mai spus Cozmin Gușă.

Mass-media, țintă în anul electoral 2019

Consultantul politic atrage atenția că presa va deveni o țintă a actorilor politici în 2019, fie prin acte de intimidare, la ANAF sau CNA, fie prin finanțare din banii publici:

"Actorul nr 1 în 2019 nu va fi vreun candidat, ci mass media, asta în mod clar. Cetățenii au încredere în mass media mai puțin decât în candidați. Marea lor majoritate nu au fapte constructive, dure, ci se află sub impulsul poziționării lor în mass-media. De aici și responsabilitatea televiziunilor, presei scrise, mai puțin a Facebook-ului. În aceste condiții, mass media va deveni o țintă, fie a unor bani aruncați de PSD, cum am văzut la final de an, din banii noștri, fie prin fel de fel de acte de intimidare - fie la ANAF, fie la CNA sau la centrele de difuzare a presei, dacă vorbim de ziare. Ăsta este tabloul, unul foarte spectaculos", a explicat Cozmin Gușă.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ