"Cazul lui Oprescu nu capătă nicio turnură. Faptul că Sorin Oprescu este totuși bolnav e un lucru care avea cam aceeași notorietate cu posibilitatea ca el să fie arestat, cu corupția de la Primăria Capitalei și cu necazurile care, pe această temă a administrării defectuoase a Bucureștiului, el putea să le aibă", a spus Cozmin Gușă.
Acesta susține că, după ce Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a autosesizat în cazul lui Oprescu și că a demarat o verificare, hotărând că fostul edil trebuie internat, Avocatul Poporului se autosezisează "doar atunci când îi convine".
"Ce scârbește în acest excurs despre starea de sănătate a lui Sorin Oprescu, despre care și eu știu de vreo 15 ani că nu este una stabilă, este acest domn, mutantul politicii românești, bun de nimic de când îl știu, pe numele său Victor Ciorbea. Aici, activitatea sa total partizană și doar din când în când, și doar pe bucăți, și doar când îi convine, în calitatea de Avocat al Poporului, îl arată, inclusiv telespectatorilor mai tineri care nu îl cunosc din anul 1996, când a devenit, din nefericire, primar al Capitalei și apoi a fugit repede pentru funcția de prim-ministru, pe care a girat-o dezastros. Dar cei mai tineri nu-i cunosc istoria și ar putea să-l ia în seamă cu eticheta de Avocat al Poporului, poate Avocat al Poporului din spatele lui Victor Ponta și al altora", a declarat consultantul politic.
"În schimb, tema cu Sorin Oprescu și boala lui este o temă care îi pune pe cei din sistemul Arestului Preventiv și al penitenciarelor să se gândească cu seriozitate la bolnavii care sunt acolo, la cei care nu joacă teatru, la unii care au murit. Și să nu se întâmple ca un personaj bolnav, cu siguranță Sorin Oprescu, și cu relații să poate să miște sistemul în asemenea fel. Sunt foarte mulți care au boli cronice și sunt tratați prost, care poate n-au boli atât de grave, dar care sunt agravate de sistemul din Arestul Preventiv. Totuși oamenii aceștia sunt oameni, majoritatea au greșit și pedeapsa pentru ei este că ispășesc, nu că sun umiliți sau li se agravează o stare de boală. Asta este rușinea unui sistem dintr-un sistem Euro-Atlantic, pentru că un sistem Euro-Atlantic presupune a avea respect față de cetățean, pentru că aici în Euro-Atlantism suntem cetățeni și nu populații. Suntem oameni care se presupune că decid în numele unei demograții, iar atunci când greșesc, greșesc cu libertatea lor, nu cu demnitatea lor. Demnitatea umană este un lucru care se prezervează în democrațiile de tip Euro-Antlantic, cum este România, și nu în autocrațiile cum este, de exemplu, Rusia", a adăgat acesta.