Cercetătorii au precizat că este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea cum se comportă noua tulpină de acum înainte.
"Există un indiciu conform datelor noastre că această variantă a tulpinii poate infecta copiii mult mai rău decât variantele precedente. Este foarte greu să dovedim cauzalitatea. Ceea ce vom vedea în următoarele două săptămâni când totul este închis, este faptul că toate variantele virusului vor fi în declin. Vom urmări mutația îndeaproape, chiar dacă că vom vedea diferențe de scădere a cazurilor", a afirmat Neil Ferguson, cercetător britanic.
Și medicii din România spun că noua tulpină de SARS-CoV-2 se transmite mai ușor la copii.
"Alt profesor de la Colegiul Imperial din Londra afirma ca ar exista indicii ca este o inclinatie mai mare de a infecta copiii. Un alt cercetator explica acest lucru prin faptul ca mutatia ar crea niste modificari in modul de a intra virusul in celulele umane, care ar face ca aceasta intrare sa fie mai vrecventa la copiii decat coronavirusul de obisnuit pana acum. Ne asteptam la forme mai putin grave obtinut prin acesta mutatie", a afirmat si Ioan Gheghina, medic pediatru.
Rapiditatea cu care noua tulpină de SARS-CoV-2 s-a răspândit în unele regiuni ale Angliei a determinat mai multe țării – inclusiv România – să întrerupă legăturile de transport cu Marea Britanie.