Cei de la AUR au reușit să convingă multă lume că Legea PLX-145 - prevenirea separării copilului de familie - este răul suprem. E vorba despre un proiect de lege al guvernului Ciucă, trimis în Parlament și votat deja de Senat în 6 martie și aprobat miercuri de Camera Deputaților. El reglementează organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.
Proiectul urmărește stabilirea de norme clare pentru separarea copilului de familie. Guvernul, inițiatorul proiectului, susține că proiectul va împiedica eventualele abuzuri și urmărește ca separarea copiilor de familie să fie realizată cât mai greu.
Copiii din familiile sărace vor fi luați de stat – FALS
Legea are drept scop exclusiv menținerea copilului în familie și prevenirea acelor situații în care acesta să ajungă în grija statului din pricina lipsurilor din familia sa. 8 din 10 copii români provin din familii vulnerabile. Iar România este țara cu cei mai mulți copii din familii sărace. Pentru a-i ajuta pe acești copii să rămână în familiile lor a fost gândită legea privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie.
Părinții vor fi obligați să-și vaccineze copiii, altfel vor fi luați de stat – FALS
Legea din România nu impune, în acest moment, vaccinarea obligatorie a copiilor, nici măcar cu vaccinurile din schema națională, recomandată de Ministerul Sănătății. Cu atât mai puțin ar putea să reglementeze acest lucru legea privind activitatea de prevenire a separării copilului de familie.
Copiii din familiile sărace, înscriși în Observatorul Copilului, vor reprezenta o bază de date pentru adopțiile internaționale – FALS
Copiii din familiile sărace, înregistrați, cu acordul părinților, în Observatorul Copilului, nu sunt copii adoptabili. Ei sunt copii pentru care trebuie identificate soluții pentru a putea rămâne acasă, alături de părinți, în familie. Înregistrarea în Observatorul Copilului nu înseamnă sub nicio formă transformarea acestora în copii care pot fi adoptați.
Copiii vor fi luați cu forța din familii pentru adopții internaționale – FALS
În România, adopțiile internaționale pentru cetățenii străini nu sunt posibile. Mai clar: cetățenii străini nu pot adopa copii români! Conform legislației în vigoare, adopția în strainătate a unui copil roman este posibilă exclusiv pentru cetățenii români din diaspora.
sursa: Ministerul Familiei