UPDATE: După ce apa a inundat subsolul Spitalului CF2, alimentarea cu oxigen, obligatorie într-o unitate medicală, nu a funcţionat peste o oră. Pompierii au intervenit cu o motopompă, iar medicii şi asistentele au ajutat şi ei cum au putut.
Puhoiul de ape de pe străzi şi-a făcut loc şi în mijloacele de transport în comun.
Pompierii au intervenit, din cauza dezastrului produs de ploaie, la 60 de adrese din București și Ilfov.
UPDATE, ora 16.15: Circulația la metrou a fost oprită între Piața Victoriei și Gara de Nord. Angajații Metrorex au coborât în subteran pentru a face verificări.
"Astăzi, 29 iunie 2016, la ora 15:50, în tunelul de metrou dintre staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1 spre staţia Piaţa Unirii 1, din cauza ploii torenţiale de peste 50 l/m2 abătute asupra Bucureştiului, s-au produs multiple infiltraţii în tunelul de metrou care au necesitat întreruperea circulaţiei între staţiile Piaţa Victoriei 2 şi Gara de Nord 1. Problema se va rezolva în cel mai scurt timp, echipele Metrorex lucrează în acest moment pentru remedierea situaţiei", a anunţat METROREX, într-un comunicat.
Update, ora 16: Mai multe semafoare din nordul Capitalei nu funcţionează!
În imagini se vede un copac din strada Roma căzut peste 3 maşini.
Pasajul Victoria şi Calea Giuleşti sunt sub ape.
Ploaia torenţială a pătruns prin pereţii GĂRII DE NORD iar apa curgea şuvoiae sub privirile mirate ale călătorilor prezenţi în gară. Un telespectator Realitatea Tv a surprins în imagini momentul în care apa a ţâşnit prin pereţi.
Un cititor ne-a trimis pe adresa martorocular@realitatea.net un clip care arată cum apa pătrunde într-un autobuz RATB.
Vă reamitim, dacă şi dvs aţi fost martorul unui eveniment inedit care poate deveni o ştire, ne puteţi scrie sau trimite imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net.
Trafic deviat pe strada Roma
Brigada de Poliție Rutieră a transmis că traficul de pe strada Roma a fost deviat după ce un copac a căzut pe carosabil și a blocat drumul. Mai mult, ISU București a transmis că acționează în 35 de locații pentru a înlătura efectele precipitațiilor abundente.
Peste 2.600 de locuinţe, curţi şi subsoluri ale unor imobile din 15 judeţe, afectate de inundaţii
Peste 1.000 de pompieri militari, cu 470 de mijloace tehnice, au ajutat oamenii din localităţile afectate de inundaţii, au monitorizat zonele de risc şi au sprijinit autorităţile locale din cele 15 judeţe.
Cele mai multe intervenţii au fost în judeţele Caraş-Severin, Covasna, Timiş, Mureş şi Sibiu, fiind afectate peste 1.100 locuinţe şi anexe gospodăreşti şi aproximativ 1.500 curţi şi subsoluri. Toate persoanele evacuate preventiv în ultimele 24 de ore au revenit în siguranţă la casele lor, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Marţi au fost suplimentate echipele de intervenţie cu peste 150 de pompieri şi 39 motopompe de mare capacitate, în judeţele Bacău, Caraş-Severin, Neamţ şi Timiş.
Pompierii militari şi voluntarii au pregătit peste 2.000 de saci cu nisip pentru consolidarea digurilor de apărare în zonele Gătaia şi Sculia, având în vedere avertizarea hidrologică pe râul Bârzava din judeţul Timiş. Până în prezent nu sunt înregistrate probleme, însă în zona posibil a fi afectată sunt aproape 100 de pompieri, care pot asigura prima intervenţie cu 18 motopompe de mare capacitate.
În judeţul Timiş, echipajele de pompieri au intervenit şi miercuri pentru evacuarea apei din gospodăriile afectate în localităţile Lugoj, Boldur, Săcălaz şi Sânmihaiu Român.
În dispeceratul ISU Caraş-Severin s-au primit peste 350 de apeluri în aproximativ 12 ore. Aproximativ 150 de pompieri militari au fost prezenţi în zonele afectate de inundaţii pentru a interveni în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, iar intervenţiile continuă şi miercuri.
La nivelul tuturor inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele afectate de inundaţii au fost activate grupele operative şi suplimentate efectivele de intervenţie. Totodată, la nevoie, echipajele de salvatori vor fi trimise imediat în zonele de risc, pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol şi pentru prevenirea sau limitarea inundaţiilor, a precizat IGSU.