UPDATE 09:45 La ieşirea de la audieri, Ştefan Stana a declarat că nu crede că va mai fi chemat la DIICOT şi pentru alte declaraţii.
"Mi-au pus câteva întrebări, la care am răspuns fără niciun fel de problemă. Despre construcţia bazei (de la Buftea, n. red)", a explicat el.
Întrebat dacă au fost "umflate" costurile de ridicare a bazei sportive sau dacă aceasta valorează 3,5 milioane de euro, Stana a declarat: "Nu ştiu, nu vă pot spune mai multe, pentru că nu am văzut eu devize. Nu ştiu, nu mă pricep la chestia asta, eu sunt profesor de Educaţie Fizică. Dacă eram constructor sau ceva... Probabil că s-a făcut o comisie pentru această construcţie. Comisie care, probabil, îşi va spune cuvântul la momentul respectiv. Alte întrebări nu au fost. Cam astea au fost discuţiile, au fost discuţii de cinci minute... Noi am fost informaţi că vom face această construcţie din bani veniţi de la FIFA şi atâta tot. Au fost comisii care s-au ocupat, dumnealor ştiu mai bine".
După ce zilele trecute au fost audiaţi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Patriţiu Abrudan, şi preşedintele FC Braşov, Cornel Șfaițer, joi dimineaţa a fost chemat la DIICOT şi Ştefan Stana.
Acesta, reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, trebuie să dea declaraţii în dosarul în care se urmăreşte "traseul" a 1 milion de dolari, bani primiţi de FRF de la FIFA.
Cu o zi înainte, Stana afirma că nu are "nicio emoţie" pentru audierea de la DIICOT.
"Pentru mine nu este niciun fel de problemă. Ştiu că s-a făcut totul din banii veniţi de la UEFA şi cu acordul Federaţiei. S-a creat o Comisie pentru aceste lucrări din care a făcut parte preşedintele, un inginer, trezorierul. În Comitetul Executiv, s-a supus votului construirea bazei de la Buftea. Era normal să fim de acord cu construirea bazei pentru că era util pentru jucători. Cu cât mai multe astfel de baze, cu atât mai bine. Nu-mi mai aduc aminte exact la cât a fost evaluată lucrarea, dar ştiu că am fost informaţi. Dacă au greşit, să plătească, dacă nu, să fie sănătoşi", declara el la ProSport Live.
Dumitru Dragomir, audiat la DIICOT. "Nu m-au întrebat nici de bani lipsă, nici de bani furaţi"
Potrivit anchetatorilor, între anii 2010 şi 2012 s-ar fi constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop însuşirea de către mai multe persoane a 1 milion de dolari. Astfel, banii ar fi fost supuşi unui proces de "reciclare", fiind transferaţi succesiv prin conturile mai multor persoane juridice şi fizice.
Infracțiunile vizate de acest dosar sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că instituția de la Casa Fotbalului a furnizat documentele cerute până în prezent și va sprijini în continuare ancheta DIICOT care vizează fosta conducere a FRF.