Constantin Bălăceanu Stolnici a fost omagit la biserica brâncovenească Sfântul Gheorghe-Nou din București, în prezența delegatului Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a unor membri ai Academiei Române, intelectuali și credincioși, care l-au felicitat pe eminentul om de știință și cultură, în cadrul festivității organizată cu ocazia zilei sale de naștere, potrivit părintelui Emil-Nedelea Cărămizaru.
Constantin Bălăceanu-Stolnici a împlinit, miercuri, 99 de ani.
După slujba de mulțumire au avut loc și alocuțiunile. La eveniment au fost prezenți și mai mulți membri de onoare ai Academiei Române, dar și credincioși. Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici și-a dedicat toată viața științei și lui Dumnezeu, familia sa ctitorind 16 biserici în Țara Românească.
La venerabila vârstă de 99 de ani, Academicianul C-tin Bălăceanu Stolnici încă mai predă la Facultatea de Medicină, fiind de profesie medic neurolog.
Excelența sa a vindecat mii de oameni. Oameni care îi sunt recunoscători și în ziua de azi. Totodată își continuă viața în spiritul credinței și al științei așa cum a făcut toată viața.
Constantin Bălăceanu-Stolnici s-a născut pe 6 iulie 1923, la București, fiind descendent al vechii familii boiereşti a Bălăcenilor, care a aparținut nobilimii, cu origini în secolul al XIII-lea, şi căreia, în secolul al XVII-lea, aula imperială vieneză – Leopold I – i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema. „Bălăcenii” au fost mari ctitori de biserici, ridicând nu mai puţin de 16 lăcaşuri de cult.
Constantin Bălăceanu-Stolnici este un om de știință român, medic neurolog, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România și al Academiei de Științe Medicale din România.
Este, de asemenea, Director de Onoare al Institutului de Antropologie "Fr. I. Rainer" al Academiei Române și Președintele de Onoare al Societății Academice de Antropologie. Descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene, căreia în secolul al XVII-lea aula imperială vieneză i-a conferit titlul de conte al Sfântului Imperiu Romano-German și i-a concesionat stema.