Cele mai recente date arată că numărul studenților care merg să studieze în străinătate prin programele Erasmus a crescut foarte mult în ultimii ani. Mai mult, summitul reprezintă și un moment prin care tinerii pot învăța mai multe despre politica europeană.
"Acest summit vizează viziunea Partidului Popular European pentru viitor și, în acest context, partidul face o prioritate din protejarea copiilor la expunerea de conținut online care ar putea afecta siguranța fizică sau psihică. Știm cu toții că este nevoie de intervenții pentru a putea preveni orice fel de abuz, fie că ne referim la bullying, la incitarea la ură sau la violență, fie că ne referim la conținut care ar putea impinge la adicții de orice fel în mediul online.
Vedem o serie de informații dintr-un studiu recent ICCS cu privire la faptul că tinerii români se simt mândri că sunt europeni și își propun într-o proporție mai mare decât colegii lor din alte țări.
Mobilitatea în contextul politicilor europene privind educația este un subiect foarte important, probabil cel mai cunoscut program este Erasmus Plus. În România, în ultimii 10 ani, avem peste 76.000 de mobilități, copii care merg, experimentează un alt sistem de învățământ și se întorc. Și avem aproximativ 40.000 de mobilități - alți tineri din alte țări care vin și învață în România, avem creșteri relevante."