Oamenii de știință spun că bunica maternă îi transmite bebelușului cunoștințele, experiența necesară, dar și multă dragoste, căldură și grijă. Legătura este însă mult mai profundă, savanții au remarcat faptul că legătura se formează la nivel de gene.
„Un fapt știut: copiii moștenesc potențialul genetic nu de la părinți, ci de la bunici, la fel cum părinții au primit ADN-ul lor de la bunicii lor. De aceea, deseori se întâmplă ca ai noștri copii să semene cu rudele noastre”, a menționat unul din specialiștii în inginerie genetică.
Prin urmare, aceștia menționează că o mare parte din informația genetică o primesc copiii de bunicile de pe linie maternă. De asemenea, totul este relativ și fiecare familie este unică. Copilul poate să semene foarte mult și cu bunica de pe linia paternă. Când este vorba de genetică, ne putem aștepta la surprize.
Așadar, conform doctorulzilei.ro, trebuie să fim conștienți de importanța familiei și a moștenirii genetice. Specialiștii spun că: „Emoțiile pe care le-a simțit bunica în timpul sarcinii sale pot influența dezvoltarea copilului fiicei ei. Este important de înțeles că familia este un organism întreg, unde toți membrii sunt strâns legați, printr-o legătură invizibilă numită ADN. Tot ce avem și tot ce suntem dăm mai departe, moștenire, urmașilor noștri. Și nu doar lucrurile pozitive, ci și metehnele, dependențele, chiar și fricile.”