Coji de nuci tratamente naturiste. Daca unele dintre aceste calitati terapeutice au fost cunoscute inca din vechime (dacă intrebi o gospodină la ce este bun ceaiul din coji nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţie deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat) alte calitati ale cojilor de nuca au iesit la iveala abia in ultimii ani dupa ce cercetatorii le-au analizat cu atentie in cadrul unor studii de laborator meticuloase, scrie site-ul frunza-verde.ro.
Acestea au efecte depurative, stimulente pentru tiroidă, antifungice, bactericide, antiseptice intestinal, dezinfectate gastro-intestinale și renale, vermifuge, tonic-amare, hipoglicemiante, hipotensive, antialergice, antiinflamatoare, cicatrizante, emoliente și calmante.
Cojile de nuci administrate sub formă de ceai, ajută la curățarea sângelui și subțierea sângelui îngroșat, la întărirea stomacului, îmbunătățirea funcției ficatului și tranzitului intestinal, la tratarea incontinenței urinare sau a infecțiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.
Tratamente:
Lipsa de calciu
Persoanele care considera ca au deficienta de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci, scrie adevarul.ro. Zilnic este indicat sa beti undeva intre o jumatate de litru si un litru din acest tip de lichid.
Dacă aveţi vinişoare şi varice, acestea se pot vindeca dacă faceţi frecţii uşoare sau aplicaţi nişte comprese cu macerat din coajă verde de nucă. Reţeta: se umple un borcan cu coji tăiate mărunt sau tocate. Se toarnă deasupra oţet de mere şi se macerează vreme de trei săptămâni.
Macerat de nuci pentru curățarea sângelui
Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate și se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de țuică. Se ia câte o lingură de macerat, dimineața pe stomacul gol, pentru curățarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă.