Încă de la momentul închiderii circulației, tot terenul din zonă a fost excavat, iar muncitorii lucrează pentru refacerea părții desprinse.
Reparația va dura mai mult decât a fost estimat, iar restricțiile pe sensul de mers Sebeș-Turda au fost prelungite cu 60 de zile. Potrivit expertizei companiei italiene care s-a ocupat de proiect, costurile pentru reabilitare se ridică la 4 milioane de lei.
„Conform expertizei, susţin că acea deteriorare a autostrăzii pe acel sector de drum a apărut din cauza unor cantităţi mari de apă, care potrivit declaraţiilor lor nu ar fi putut fi prevăzute. Ca atare, trebuie să prelungim perioada de 30 de zile pe care le-am acordat-o”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.
Reprezentanții antreprenorului au precizat că fenomenul de fisurare a fost declanșat de o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii.