Activează în PNL încă din 1990, fiind considerat omul cel mai influent din sectorul 1. Din dosarul procurorilor rezultă că era dirijorul marilor contracte publice şi omul care stabilea şi încasa procentele.
Potrivit unor martori din dosarul Chiliman, "el este persoana care are ultimul cuvânt, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea derulată la nivelul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, iar acest lucru este cunoscut de toată lumea."
Cum a ajuns însă atât de influent? Care este traseul său politic?
Intră în politcă în martie 1990 ca membru PNL. În perioada 1990-1992 este vice-preşedinte al Organizaţiei Tineretului Universitar Naţional Liberal. În 1993 devine vice-preşedinte PNL sector 1, ocupă poziţia până în 2001. Din 2001 e preşedintele filialei PNL sector 1 şi membru al Delegaţiei permanente PNL. În 2005 devine membru al Biroului Permanent Central al PNL. Din 2009 e vice-preşedinte al PNL şi responsabil pentru regiunea Bucureşti/Ilfov.
Potrivit CV-ului său, a fost consilier în guvernele Radu Vasile (1998 - 2000) şi Mugur Isărescu (2000-2001). În guvernare Vasile este numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale "Poşta Română".
Apogeul carierei sale guvernamentale îl atinge în Guvernul Tăriceanu (2005-2008), unde va fi şeful cancelariei şi coordonator al consilierilor de stat. Aici îşi consolidează reputaţia de om-cheie, de eminenţă cenuşie a liberalilor, omul care face şi desface în partid şi lumea afacerilor.
Moisescu a avut o ancoră şi în PSD. În timpul guvernării Tăriceanu, care s-a bazat pe sprijinul parlamentar al PSD, soţia lui Vlad Moisescu era angajată de la Fundaţia Renaşterea condusă de Mihaela Geoană, soţia fostului lider social-democrat.
Moisescu intră în conflict cu Antonescu, fiind exclus din PNL în mai 2013 împreună cu Andrei Chiliman. Cei doi vor înfiinţa un partid, Iniţiativa România Liberal, care semneaza în iunie 2014 un protocol de colaborare cu PDL.
Sursa: hotnews.ro